Mørksej i ovn med grøntsager Mørksej i ovn med grøntsager Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Mørksej i ovn med grøntsager i flødesauce med kartofler til. En lækker omgang fisk i fad med mørksej med forskelligt grønt. Ingrediensliste Mørksej i ovn 300 g. gulerod 2 stk. porre 0,5 bundt friske asparges 0,3 bundt purløg 1 dl. hvidvin 3 tsk. dijonsennep 250 ml. madlavningsfløde 500 g. mørksej salt/peber 2 spsk. raps- eller solsikkeolie Kartofler med smør og persille 1000 g. små kartofler med skræl 1 spsk. smør 0,75 bundt frisk persille Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skræl gulerødder. Knæk bunden af asparges. Gulerødder og porre skæres i skiver på cirka 1 cm. tykkelse. Asparges deles i 3-4 stykker. Opvarm olie på en pande eller i en gryde. Svits gulerødder og porre kort af på panden. Derefter tilsættes asparges og finthakket purløg. Svits yderligere et par minutter. Hæld derefter hvidvin på og lad alkoholen fordampe. Tilsæt nu madlavningsfløde, dijonsennep, salt og peber. Rør godt sammen og lad det simre et par minutter. Find et ildfast fad og kom sauce og grøntsager heri. Pak mørksej ud og fjern eventuelle ben. Skær fileterne i mindre stykker og krydr med salt og peber. Læg herefter ovenpå grøntsager i det ildfaste fad. Bag i cirka 20 minutter. Imens koges kartofler. Rengør de små kartofler og kom i en gryde med salt og vand, der dækker. Tænd for middel varme og kog til de møre og de falder af gaflen når man stikker i dem. Hæld vandet fra og tilsæt smør og finthakket persille. Vend godt rundt. Server din mørksej i fad sammen med kartoflerne. Lås skærm Opskrift på mørksej i ovn med grøntsager Her får du opskriften på en lækker omgang mørksej i ovn med grøntsager i flødesauce. Bagt mørksej med gulerødder, porrer og asparges, som serveres med kogte små kartofler, som er vendt i smør og persille. Det er altså præcis sådan noget mad, som vi har lyst til lige nu, hvor foråret endelig har meldt sin ankomst. Vi er simpelthen blevet forkælet med det fineste forårsvejr den sidste tid. Vi får derfor lyst til sådan nogle lette retter fyldt med grøntsager som denne. Vi var så heldige, at vores lokale fiskehandler havde mørksej og derfor blev vi selvfølgelig nødt til at lave bagt mørksej. Udover fisken, så er der forskellige grøntsager og det hele bliver bagt i ovnen med en flødesauce med sennep og hvidvin i. Vi laver ofte fisk i fad og bager det i ovn. Det er en nem måde at tilberede fisk på og du får samtidig et lækkert og delikat stykke fisk, som trækker smag fra både sauce og grøntsager. Her serverer vi med kartofler, men man kan også servere med frisk pasta til. Det havde også været godt. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med mørksej her Bagt mørksej med grøntsager og flødesauce Både store og små var vilde med bagt mørksej med grøntsager. Mørksej er et mildt stykke fisk og er derfor også en god fisk til børn, da den ikke er alt for kraftig i smagen. Den er også nem at spise for de helt små, som lige er startet med mad. Den er nem at tygge for dem. Et godt stykke hvidt fisk. Hvis du har tendens til at spise meget laks, så kan vi anbefale at prøve at bytte laksen ud med mørksej. Det er i hvert fald altid et hit herhjemme, når vi serverer bagt mørksej. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.