Mozartkugler

Mozartkugler
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Den nemmeste opskrift på mozartkugler. En mozartkugle består af marcipan, nougat, ristede hasselnødder og chokolade. Og de smager så godt!

Ingrediensliste

 • 10 g. hasselnødder
 • 100 g. nougat
 • 200 g. marcipan
 • 10 g. frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

 1. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt hasselnødderne.
 2. Ryst panden undervejs og lad dem “bage” på panden til de begynder at få lidt farve og skallen løsner sig.
 3. Hæld de ristede hasselnødder over i en skål og lad dem køle en smule af.
 4. Gnid på nødderne, så skallen løsner sig og sorter hasselnødderne, så du får fjernet skallen på dem alle.
 5. Kom nougat rundt om en hasselnød og læg den på en tallerken med bagepapir.
 6. Fortsæt på samme måde med alle hasselnødderne.
 7. Skær marcipan ud i lige store stykker.
 8. Pres en lille kugle marcipan ud i håndfladen og læg nougatnødden oveni. Fold marcipanen rundt om og tril til en kugle. Forsæt sådan med alle kuglerne.
 9. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Vend kuglerne i chokoladen og læg dem tilbage på bagepapiret. Drys med frystørret hindbær.
Bedøm denne ret

Opskrift på mozartkugler

Mozartkugler er konfekt, som blev lavet af en konditor fra Østrig tilbage i 1890. Det oprindelige navn på konfekten var Mozart-bonbon, men i dag kalder de fleste dem blot for mozartkugler. De består af marcipan, nougat, ristede hasselnødder og chokolade. De her små kugler er noget af det absolut bedste konfekt, som du kan lave, hvis du spørger os. Hele forskellen ligger nemlig i, at hasselnødderne lige ristes. Det giver en sprødhed til nødden og fremhæver samtidig også smagen.

Samtidig ser de her kugler altså også bare rigtig fine ud på konfektfadet. De er simpelthen så fine og så kan de jo toppes med lige præcis det du har lyst til. Det kan være finthakkede hasselnødder, frysetørrede bær som hindbær eller jordbær. Eller måske du bare vil holde dem helt klassiske og udelade pyntet. Uanset hvad, så får du altså et lækkert stykke hjemmelavet konfekt.

LÆS OGSÅ: Pebermyntepastiller

Mozartkugler

Konfekt med ristede hasselnødder

Som sagt, så ligger hele forskellen i, at nødderne ristes. Det giver lige prikken over i’et til smagen. Så hvis du elsker andet slik som Ferrero rocher eller Toffifee, hvor der er en nød i midten, så er de her uden tvivl lige noget for dig. Du kan dog også sagtens lave dem med andre nødder end hasselnødder. Prøv med mandler eller valnødder. Vi anbefaler bare, at du lige rister nødderne inden, da det gør en kæmpe forskel.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar