Nakkekoteletter på grill Nakkekoteletter på grill Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 5 minutterTilberedningstid 15 minutterSamlet tid 20 minutter Del Pin Print BeskrivelseNem opskrift på smagfulde og lækre nakkekoteletter på grill. Grillede nakkekoteletter smager skønt til en omgang kartofler og salat.Ingrediensliste 4 stk. nakkekoteletter 3 spsk. olivenolie 0,5 stk. citron 1 fed hvidløg 0,1 bundt frisk timian 0,1 bundt frisk rosmarin salt/peberLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeSkyl og hak timian og rosmarin fint.I en skål blandes olivenolie, timian, rosmarin, saften fra citron (eventuelt lidt fintrevet citronskal), presset hvidløg, salt og peber. Kom nakkekoteletterne i og lad dem evt. marinere et par timer eller natten over på køl.Tænd grillen og opvarm til 200-220 grader.Smid kødet på grillen over direkte varme og lad dem stege 3-5 minutter på side, alt afhængigt at tykkelse.Når kødet er færdigstegt, tages det af og skal hvile i 5-6 minutter. Herefter er det klar til servering.Lås skærmOpskrift på nakkekoteletter på grillLav de lækreste nakkekoteletter på grill, som marineres i en marinade af olivenolie, hvidløg, citron og friske krydderurter. Nakkekoteletter er sådan et overset stykke kød. Det smager godt og er på ingen måde tørt, da der er godt med fedt på. Lav en god marinade til og så får du simpelthen sådan et smagfuldt og lækkert stykke kød. Server nakkekoteletterne til en omgang kogte nye danske kartofler, som er vendt i lidt smør og friskhakket persille efter kogning og lav evt. en hurtig salat til. Så behøver man altså ikke mere for at have en god og smagfuld sommermenu.Er du ikke til nakkekoteletter, så kan du også bruge almindelige koteletter eller skaftkoteletter. Vi er bare vilde med nakkekoteletter, da man får en god fedtmarmorering og de dermed ikke så nemt bliver tørre. Vi køber også ofte en stor nakkefilet, som er alt for stor til vores lille familie. Så deler vi den i to og bruger måske den ene halvdel til koteletter og den anden del bliver brugt til pulled pork. Det er altså bare god udnyttelse.LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kød på gasgrill her Grillede nakkekoteletterDe grillede nakkekoteletter får en god smag og vi foretrækker dem altså på grill fremfor på pande. De er hurtige at tilberede og skal så blot hvile inden servering. Her er de som sagt vendt i en marinade af olivenolie, hvidløg, citron og friske krydderurter. Vi har brugt rosmarin og timian, da vi har det i køkkenhaven, så det er nemt at plukke. Man kunne også vende dem i en barbequemarinade eller sin egen yndlingsmarinade. Det er op til dig selv. Men det er altså et lækkert og smagfuldt stykke kød at grille.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.