Sunde kiks med hørfrø og chiafrø Sunde kiks med hørfrø og chiafrø Opskrift til 306090 stk. Opskrift til 30 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time og 20 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på verdens nemmeste sunde snack, nemlig de her sunde kiks lavet på bare hørfrø og chiafrø. De består kun af 2 ingredienser og er perfekte som et sundt mellemmåltid eller som en del af en sund morgenmad eller frokost. Opbevar dem i en lufttæt beholder som en kagedåse eller lignende, så kan de sagtens holde sig i en måned. Ingrediensliste 2 dl. hørfrø 3 spsk. chiafrø 3 dl. vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 125 grader varmluft. Hørfrø, chiafrø og vand blandes i en skål. Lad det trække i cirka 10-15 min indtil massen bliver en tyk grød. En bageplade beklædes med bagepapir. Herefter spredes massen ud. Den skal spredes ud i et tyndt lag, men dog ikke så tyndt, at der efterlades “huller”. Drys evt. med lidt salt. Når hele massen er smurt ud bages den i 45 min. Når de 45 min er gået, så tages bagepladen ud af ovnen, hvorefter der placeres et stykke bagepapir ovenpå for at vende kiksene. Super vigtig ting for at få dem så sprøde som muligt. Bages cirka 40-50 min. mere. Indtil de ikke virker våde mere. Tages ud af ovnen og afkøles. Når de er kolde, så knækkes de ud i mindre stykker. Bedøm denne ret Lås skærm Sunde kiks med hørfrø og chiafrø De bedste og sunde kiks lavet på kun 2 ingredienser. Det er den nemmeste opskrift, som ikke tager lang tid at lave. De er lave på kulhydrat og er super gode for fordøjelsen, da de indeholder en masse fibre fra hørfrøene og chiafrøene. Vi elsker at spise de her sunde kiks, som er uden sukker, som en sund snack mellem måltider. De er også super lækre, hvis man dypper dem i peanutbutter, hummus eller en ærtedip. De er mega sprøde og faktisk så sprøde, at de også kan fungere som sunde chips. Hvis man lige drysser havsalt på dem, så er de super lækre. LÆS OGSÅ: Snickers banan is Glutenfri og laktosefri kiks Da de kun er lavet på 2 ingredienser. Hørfrø og chiafrø. Og så selvfølgelig vand, så er de naturligt glutenfri og laktosefri. De er faktisk super sunde, da hørfrø og chiafrø bidrager med sunde fedtstoffer og fibre. Så det er super godt at spise sådan et par kiks her om dagen. Knækbrød uden mel I stedet for kiks, så kan man også kalde dem en form for knækbrød lavet uden mel. De er derfor som sagt glutenfri og så er der heller ikke brugt nogen form for olie i dem. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hejsa ? Jeg glæder mig til at prøve at lave kiksene. Jeg forstår ikke helt formuleringen i pkt 5. Skal jeg vende massen her? Eller blot placere bagepapir ovenpå, for senere at kunne vende den?? På forhånd tak for hjælpen. Svar
Hej Iben, Du skal vende hele massen og det er super nemt, hvis man placerer et stykke bagepapir ovenpå, så man kan vende hele pladen uden at den går i stykker. Håber det giver mening – det er lidt svært at forklare 🙂 Kh Svar
Også mht pkt 5,,,,,underste lag bagepapir,,,,som hele tiden har været på (de første 45 min.) vender nu op ad, men det kan man jo ikke trække af, så følger store dele af massen med. Sætter I pladen ind med BEGGE stykker bagepapir et stykke tid,,, og SÅ forsigtigt trækker det øverste (ældste) lag bagepapir af? Svar
Hej, Du vender bare det hele og venter med at trække bagepapiret af indtil det er bagt færdigt 🙂 Kh Svar