Tilmeld nyhedsbrev

Sunde kiks med hørfrø og chiafrø

Sunde kiks med hørfrø og chiafrø

Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 20 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på verdens nemmeste sunde snack, nemlig de her sunde kiks lavet på bare hørfrø og chiafrø. De består kun af 2 ingredienser og er perfekte som et sundt mellemmåltid eller som en del af en sund morgenmad eller frokost. Opbevar dem i en lufttæt beholder som en kagedåse eller lignende, så kan de sagtens holde sig i en måned.

Ingrediensliste

  • 2 dl. hørfrø
  • 3 spsk. chiafrø
  • 3 dl. vand

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
2.Hørfrø, chiafrø og vand blandes i en skål. Lad det trække i cirka 10-15 min indtil massen bliver en tyk grød.
3. En bageplade beklædes med bagepapir. Herefter spredes massen ud. Den skal spredes ud i et tyndt lag, men dog ikke så tyndt, at der efterlades “huller”. Drys evt. med lidt salt.
4. Når hele massen er smurt ud bages den i 45 min.
5. Når de 45 min er gået, så tages bagepladen ud af ovnen, hvorefter der placeres et stykke bagepapir ovenpå for at vende kiksene. Super vigtig ting for at få dem så sprøde som muligt.
6. Bages cirka 40-50 min. mere. Indtil de ikke virker våde mere.
7. Tages ud af ovnen og afkøles. Når de er kolde, så knækkes de ud i mindre stykker.
8. Spises eventuelt med peanutbutter, nutella, hytteost, hummus – ja mulighederne er uendelige!

Bedøm denne ret

Sunde kiks med hørfrø og chiafrø

De bedste og sunde kiks lavet på kun 2 ingredienser. Det er den nemmeste opskrift, som ikke tager lang tid at lave. De er lave på kulhydrat og er super gode for fordøjelsen, da de indeholder en masse fibre fra hørfrøene og chiafrøene.

Vi elsker at spise de her sunde kiks, som er uden sukker, som en sund snack mellem måltider. De er også super lækre, hvis man dypper dem i peanutbutter, hummus eller en ærtedip. De er mega sprøde og faktisk så sprøde, at de også kan fungere som sunde chips. Hvis man lige drysser havsalt på dem, så er de super lækre.

LÆS OGSÅ: Snickers banan is 

Sunde kiks med hørfrø og chiafrø

Glutenfri og laktosefri kiks

Da de kun er lavet på 2 ingredienser. Hørfrø og chiafrø. Og så selvfølgelig vand, så er de naturligt glutenfri og laktosefri. De er faktisk super sunde, da hørfrø og chiafrø bidrager med sunde fedtstoffer og fibre. Så det er super godt at spise sådan et par kiks her om dagen.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven