Nøddesnitter Nøddesnitter Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på saftige nøddesnitter med marcipan, nødder og mørk chokolade. De kaldes også for toscasnitter eller nøddetrekanter. Ingrediensliste Mørdejsbund 1 stk. æg 50 g. flormelis 125 g. smør 150 g. hvedemel Marcipanmasse 75 g. sukker 75 g. smør 175 g. marcipan 1 stk. æg Nøddelag 75 g. smør 75 g. sukker 75 g. glukosesirup 0,75 dl. piskefløde 75 g. hasselnøddeflager Siderne 100 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Opvarm ovnen til 200 grader alm. ovn. Først samles alle ingredienserne til mørdejen i en skål. Ælt det med hænderne. Kom bagepapir i en form på 20×20 cm. Tryk mørdejen flad deri. Pisk alle ingredienserne til marcipanmassen med en elpisker. Smør det på mørdejen og bag kagen i 25-30 minutter. I en gryde smeltes smør, glukosesirup og sukker. Lad det koge og blive lysebrunt. Hæld fløde i forsigtigt, da det kan sprutte lidt. Rør godt rundt og hæld derefter hasselnøddeflager i. Hæld nøddeblandingen ovenpå kagen og fordel det. Sæt kagen i ovnen igen og bag i 10 minutter. Lad den køle helt af og skær den derefter i trekanter. Vi skar den først i 4 kvarte. Derefter delte vi de kvarte diagonalt. Og til sidste delte vi trekanterne på midten, så de blev til mindre snitter. Smelt chokolade i mikroovnen eller over vandbad. Dyp siderne deri og læg dem på et stykke bagepapir. Lad dem størkne. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på nøddesnitter De lækreste nøddesnitter lavet med marcipan, nødder og mørk chokolade. Mangler du lige noget lækkert til kaffen, så kan vi i den grad anbefale sådan en portion her! Måske du har lidt marcipan tilovers fra julen, som trænger til at blive brugt? Så er det ikke et dårligt bud at bruge marcipanen på de her nøddesnitter. Eller toscasnitter eller nøddetrekanter, som de også kaldes. Hvad kalder du dem? Vi er vokset op med, at de blev kaldt nøddesnitter, men vi kan se, at der er delte meninger om navnet på den her lækre kage. Så uanset om du kalder dem for toscasnitter eller nøddetrekanter, så er det altså en dejlig kaffekage, som er nem at bage. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på søde sager her Toscasnitter opskrift Du får her vores bedste opskrift på toscasnitter. En saftig bund af marcipan, som toppes med en slags nøddekaramel. Så skæres snitterne ud i trekanter og kanterne bliver dyppet i chokolade. Det er en af de lækreste kaffekager og egner sig også godt som kagetapas, hvis du skal lave flere slags kage. Originalt bruges der hasselnøddeflager på toppen, men du kan også bruge mandelflager, hvis du er mere til det. Nøddetrekanter opskrift Vi håber, at du har lyst til at gemme opskriften på de her nøddetrekanter. Det er hurtigt blevet en favorit hos os og når vi bager en portion, så holder de sjældent længe. Simpelthen fordi, at de bliver spist så hurtigt. SÅ gode er de! Det er som sagt en god kage til kaffen, hvor en enkelt nøddetrekant også er nok. Det er ikke sådan en kage, som man kan spise kæmpe stykker af. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hej Camilla, Vi opbevarer dem i en tætlukket beholder ved stuetemperatur eller fryser dem ned 🙂 Kh Svar