Nougatsnitter

Nougatsnitter
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de lækreste nougatsnitter med marcipan og chokolade. De består af en mørdejsbund, mazarinmasse samt et tyndt lag nougat.

Ingrediensliste

  • Mørdejsbund

  • 1 stk. æg
  • 50 g. flormelis
  • 125 g. smør
  • 150 g. hvedemel
  • Marcipanmasse

  • 75 g. sukker
  • 75 g. smør
  • 175 g. marcipan
  • 1 stk. æg
  • Topping

  • 200 g. nougat
  • 30 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.
  2. Først samles alle ingredienserne til mørdejen i en skål. Ælt det med hænderne.
  3. Kom bagepapir i en form på 20×20 cm. Tryk mørdejen flad deri.
  4. Pisk alle ingredienserne til marcipanmassen med en elpisker. Smør det på mørdejen og bag kagen i 25-30 minutter.
  5. Smelt nougat over vandbad eller i mikroovnen.
  6. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
  7. Når kagen er afkølet hældes nougat over og herefter hældes den smeltede chokolade over.
  8. Lad nougaten og chokoladen sætte sig på køl. Del kagen i små snitter. Vi delte den i 15 snitter (3×5).
Bedøm denne ret

Opskrift på nougatsnitter

Her får du vores bud på lækre nougatsnitter med mørdejsbund, mazarinmasse i midten og nougat samt chokolade på toppen. En lækker mundfuld, som kun bliver endnu bedre sammen med en god kop kaffe. Vi elsker sådan nogle kager her! Sådan nogle kaffe-kager. Altså kager, som passer godt til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen. En lille hapser, som vi kalder det.

Og de her nougatsnitter er hurtigt blevet en ny favorit. Vi havde lige de sidste rester af marcipan og nougat fra julen, som skulle bruges. Det kom der de her lækre snitter med nougat og marcipan ud af. De er så fine og vil uden tvivl skabe stor begejstring hos dine gæster.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på søde sager her

Nougatsnitter

Kagesnitter med nougat og marcipan

Der er ingen tvivl om, at sådan nogle kagesnitter med nougat og marcipan er lækre. Vi elsker både marcipan og nougat, så at kombinere de to ting i en lille lækker snitte lå nærmest i kortene. Som sagt, så består kagen af en mørdejsbund, som toppes med mazarinmassen. Herefter smeltes nougat forsigtigt og fordeles ovenpå og der fordeles chokolade ovenpå for at give det fine mønstre. Det er virkelig en god kage med nougat og marcipan, som du bare må prøve.

Det er også en kage, som sagtens kan fryses ned. Man kan derfor lave den i god tid og fryse ned. Eller fryse eventuelle rester ned, hvis der nu skulle være nogle af dem. Af erfaring, så er det altså altid rart at have kagerester i fryseren. Sådan nogle rester kan gøre en kedelig dag lidt sjovere, når man finder dem frem.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Hej.

    Hvis man skal lave kagen så det passer med en bradepande der passer til oven er det så at gange med 2 eller?

  2. Kan man erstatte marcipan med noget andet, eller hele den del med noget andet? I forhold til nødde allergi.

Skriv en kommentar