Lækre hverdagsopskrifter

Chokoladespecier

chokoladespecier
Opskrift til stk. Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sprøde chokoladespecier. De bedste specier med chokolade, som er én af vores yndlings julesmåkager.

Ingrediensliste

  • 150 g. smør
  • 200 g. hvedemel
  • 70 g. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 75 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i tern.
  2. Bland hvedemel, flormelis og vaniljesukker i en skål.
  3. Hak chokolade fint.
  4. Tilsæt smørret til den tørre blanding. Ælt det sammen med hænderne. I takt med at dine hænder varmer smørret op, så vil massen samle sig til en fast masse. Tilsæt chokoladen til massen og  ælt det hurtigt ind.
  5. Form dejen til en lang pølse med en diameter på ca. 3-4 cm.
  6. Læg den i køleskabet i 30-40 minutter eller i fryseren, så den kan sætte sig.
  7. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  8. Skær pølsen ud med en skarp kniv, så du får stykker på ca. 0,5 mm.
  9. Placer småkagerne på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at der er lidt mellemrum mellem dem, da de godt kan flyde lidt ud.
  10. Bag dine chokoladespecier i midten af ovnen (kun én plade af gangen) i ca. 8-12 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 6-7 minutter. De skal være let gyldne.
  11. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, inden de pakkes i en småkagedåse eller lufttæt beholder.

Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladespecier

De lækreste og nemmeste hjemmelavede chokoladespecier. Sprøde specier med masser af chokolade, som er den perfekte julesmåkage. De er super nemme at lave og kan holde sig i én måned i en småkagedåse eller lufttæt beholder. På trods af de mærkelige omstændigheder i år, så er vi alligevel endelig ved at være i julestemning. Vi har bagt en stor omgang julesmåkager, hvor disse selvfølgelig også blev bagt. Det er en simpel julesmåkage, som både børn og voksne kan lide.

LÆS OGSÅ: Rouladesmåkager 

chokoladespecier

Specier med chokolade

Det her er de bedste specier med chokolade. De er fyldt med chokolade og så er de super sprøde. Du bestemmer selv om du vil bruge mørk eller lys chokolade. Du kan også tilsætte lidt hakkede nødder til dejen, hvis du vil gøre dem lidt ekstra specielle.

Småkagerne kan holde sig ca. 1-2 måneder i en lufttæt beholder eller i en småkagedåse. Så du kan roligt bage småkagerne tidligt i december eller i slutningen af november. Hvis du mangler mere inspiration til julebagningen, så finder du alle vores opskrifter på julesmåkager lige her. 

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

 

Tags anvendt i denne opskrift

Jul Vegetarisk Efterår Vinter

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag