Ørredmousse Ørredmousse Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem og lækker ørredmousse lavet på bagt ørred, frisk dild, rødløg, citron og creme fraiche. Server din mousse af ørred til brød. Ingrediensliste 400 g. ørredfilet 1 bundt frisk dild 1 stk. rødløg 50 g. creme fraiche 2 spsk. mayonnaise 1 tsk. citronsaft salt/peber Fremgangsmåde Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Smør et ildfast fad. Kom den hele ørredfilet ned i fadet. Fordel olie, salt og peber ovenpå fileten. Bag din ørred i ovnen i ca. 10-15 minutter. Den er færdig, når de hvide affaldsstoffer begynder at komme ud. Det kan godt være, at den skal have længere tid. Det kommer an på tykkelsen. Tag ørredfileten ud. Lad den afkøle helt. Fjern skindet fra fileten. Kom selve kødet over i en skål. Rør rundt med en gaffel, så fileten bliver smuldret. Hak rødløg og dild fint og vend det sammen med ørreden. Tilsæt creme fraiche. Smag til med salt, peber og citronsaft. Rør godt rundt. Sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på ørredmousse En nem og smagfuld ørredmousse lavet på bagt ørredfilet. Selve fileten er bagt og herefter kølet af, hvorefter selve kødet er blandet med frisk dild, rødløg, citron og creme fraiche. Det smager virkelig skønt til et stykke ristet rugbrød eller noget lækkert surdejsbrød. Du kan også lave små blinispandekager og toppe med denne ørredmousse. Det er ideelt at bruge denne lækre ørredmousse som en forret. Du kan også anrette den flot ovenpå en bund af salat og så toppet med rejer, citronspringere og frisk dild. Server det hele med flutes til, så har du altså en virkelig nem og lækker forret med ørred. LÆS OGSÅ: Klik her og find flere opskrifter på pålægssalater Mousse af ørred Denne mousse er lavet med ørred, som er bagt i ovnen. Herefter er den rørt op med creme fraiche, rødløg og dild. For en lidt mere fed mousse, så kan du erstatte noget af creme fraichen med mayonnaise. Vi synes dog, at det smager virkelig skønt blot med creme fraiche, da den bliver lidt mere ‘let’ i det på den både. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.