Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Aftensmad / Frikadeller / Græske frikadeller
Her finder du alle vores opskrifter på græske frikadeller. Du får opskriften på klassiske græske frikadeller, kylingefrikadeller osv. Frikadellerne kan spises til aftensmad, frokost eller bruges i madpakken. De klassiske af slagsen laves ofte med fetaost, krydderier og soltørrede tomater.
De græske frikadeller eller de græsk-inspirerede frikadeller er ofte fyldt med ingredienser som fetaost, soltørrede tomater og persille. Vi elsker den græske frikadelle. Den er fyldt med smag og er sådan en rigtig sommerfrikadelle. Vi laver ofte sådan en portion og så serverer vi dem med tabouleh, en god kartoffelsalat eller pastasalat. Det er nem og lækker aftensmad med hakket kød. Originale græske frikadeller laves på oksekød, hvor vi jo i Danmark laver mormorfrikadeller med hakket svinekød eller kalvekød. Du kan dog sagtens bruge svinekød eller hakket kylling også.
Vi elsker det græske køkken. Måske fordi vi elsker tzatziki og fetaost, så kan man jo næsten kun være fan af det. Og det er nemt lige at tage et ”smut” forbi Grækenland ved at lave en græsk-inspireret menu. Det kan spises året rundt, men vi har en tendens til at spise det mere om sommeren, hvor man kan få fat i gode solmodne tomater og smagfulde krydderurter. I det græske køkken grilles maden også ofte, og det er der jo også rig mulighed for at gøre om sommeren.
Som sagt, så laves de ofte med feta. Man kan bruge feta i tern, som man smuldrer eller du kan bruge PUCK feta eller Tavernas feta. De sidste to er dem, som vi bedst kan lide. De er så lækre og smager så godt i frikadeller. Så smuldres osten blot og røres i farsen. Du kan også skære osten ud i små tern og røre i. Det er lidt en smagssag.
Udover fetaost, så kommer vi også løg, hvidløg, soltørrede tomater og frisk persille i vores frikadeller. De kan laves både med oksekød, svinekød eller kylling. Måske man også kan lave en vegetarisk variant på en base af squash.
Man kan stege de græske frikadeller i ovn eller på en pande. Begge dele smager skønt, men at tilberede dem i ovnen gør, at man kan spare lidt på fedtstoffet. Form alle frikadellerne og læg dem på en bradepande med bagepapir og bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 15-25 minutter alt efter størrelsen på dem.
Hvis du ikke vil lave dem i ovn, så kan de også sagtens steges på en pande. Brug godt med smør eller olie, så de får en god stegeskorpe og ikke bliver alt for tørre. De kan også sagtens fryses ned og så lunes i ovnen igen inden servering. Så bliver det jo næsten ikke nemmere, når man kan forberede en stor portion.
Skulle vi lave den ultimative menu med græske frikadeller, så ville vi lave en tzatziki, nogle bagte kartofler med masser af krydderurter på og enten en græsk salat eller en tomatsalat til. Du kan også servere nogle fladbrød til. Så har du virkelig en god menu, som både er god hverdagsmad, men som også kan fungere som gæstemad. Når vi har serveret det for gæster, så har de i hvert fald altid været vildt begejstrede, da det bare er en menu, som falder i god jord hos de fleste.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.