Spidskålssalat med æbler og mandler

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på en skøn spidskålssalat med æbler, saltmandler og persille. Det hele er vendt i en mild dressing, som lige er prikken over i’et.

Ingrediensliste

 • 300 g. spidskål
 • 4 stk. æble
 • 70 g. saltmandler
 • 0,25 bundt frisk persille
 • Dressing

 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 spsk. akaciehonning
 • 1 tsk. sød sennep

Fremgangsmåde

 1. Halver spidskål og hak det fint.
 2. Skær æbler i tern. Hak persille fint.
 3. Vend æble, persille og spidskål sammen i en skål. Hak halvdelen af dine saltmandler og vend også dem rundt.
 4. Rør din dressing sammen og smag til med salt.
 5. Hæld først halvdelen af din dressing udover salaten og vend det hele godt rundt. Smag den til og vurder om du vil bruge resten af dressingen.
 6. Anret i en skål og top med de sidste saltmandler.
 7. Server med det samme.
 8. Hvis du først skal servere den senere, så vil vi anbefale at vente med at vende den sammen med dressingen indtil servering, så spidskålen stadig har lidt bid.
Bedøm denne ret

Opskrift på spidskålssalat med æbler og mandler

En lækker opskrift på spidskålssalat med æbler og saltmandler vendt i en mild dressing. Salat med spidskål og æble er altid en god idé! De to ting komplimenterer hinanden så godt og udgør en skøn salat. Vi elsker at få den som tilbehør til aftensmaden, eksempelvis et godt stykke kød eller stegt kylling.

Det her er én af vores absolut yndlings opskrifter med spidskål. Sådan noget tyndskåret spidskål er nemlig en virkelig god base til simple salater. Det er også derfor, at så simpel en salat her simpelthen bare smager så godt. Spidskål er mere sprødt end eksempelvis iceberg, spinat eller andre salattyper. Samtidig har det en meget mild smag. Det er derfor uden tvivl en undervurderet grøntsag, hvis du spørger os.

Hvis du endnu ikke har prøvet så meget med spidskål i salater, så synes vi den her salat er et godt udgangspunkt. Den sprøde spidskål med de søde æbler og de saltede mandler. Det er så simpelt og godt!

LÆS OGSÅ: Peinirli med kartofler og pesto

Opskrift på spidskålssalat med æbler og mandler Opskrift på spidskålssalat med æbler og mandler

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hejsa – hvis man laver den om formiddagen, men venter med dressingen til servering om aftenen. Bliver æblerne så ikke brune?

Skriv en kommentar