Bagte rodfrugter

Opskrift på bagte rodfrugter
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på bagte rodfrugter i ovn. De lækreste ovnbagte rodfrugter, som er perfekte som tilbehør til oksemørbrad, culotte, kylling osv.

Ingrediensliste

  • 400 g. rodfrugtsblanding
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 tsk. tørret timian
  • 1,5 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl rodfrugter. Du kan bruge pastinak, gulerødder, rødbeder osv.
  3. Skær dem i stave eller både.
  4. Placer dem i et ildfast fad eller i en dyb bradepande beklædt med bagepapir.
  5. Fordel olie, salt og timian udover.
  6. Vend det hele godt sammen, så de alle er dækket af olie.
  7. Bag rodfrugterne i midten af ovnen først i 20 minutter. Tag dem ud og der rør rundt i dem, så de bliver stegt ligeligt over det hele.
  8. Bag dem i yderligere 20-25 minutter, alt efter hvor god din ovn er.
  9. Når alle rodfrugter har fået farve og er blevet lidt sprøde, så tages de ud.
  10. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagte rodfrugter

Bagte rodfrugter er lækkert som tilbehør til aftensmaden og så smager de forrygende. Til de ovnbagte rodfrugter bruges der en kombination af flere forskellige slags grøntsager. Du kan bruge pastinak, gulerødder, rødbede osv. Vi har her lavet en kombination af gulerødder, rødbeder og lidt kartofler. De er krydret med olie, salt og timian, hvilket gør rodfrugterne helt perfekte.

Bagte rodfrugter er så lækre som tilbehør til oksemørbrad, svinemørbrad, culottesteg og meget mere. De er lige så nemme at lave som almindelige kartofler og så er det jo bare så skønt med det lækre farvespil, som gør, at det virkelig er en smuk tilbehørsret.

LÆS OGSÅ: Timiankartofler

Opskrift på bagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

Det er så nemt at lave ovnbagte rodfrugter. Alle grøntsagerne skal blot skrælles og skæres ud. Herefter placeres de i et ildfast fad eller en dyb bradepande beklædt med bagepapir. Vi krydrer altid med olie, salt og timian. Du kan også tilsætte lidt andre krydderier, hvis du synes. Vi elsker blot kombinationen af rødder og timian.

Rodfrugter bagt i ovnen

Man kan tilberede rodfrugter på mange måder, men vi foretrækker dem bagt i ovnen. Det er den nemmeste måde synes vi og så passer de sig selv, imens man kan forberede nogle andre ting. Du kan også lave en fyldt mørbrad i ovnen samtidig og så lave en salat, imens det hele steges færdigt. I forhold til valg af salat, så kan man lave mange forskellige. Vi elsker denne melonsalat til, som er super frisk og som passer rigtig godt til de bagte rodfrugter og en fyldt mørbrad.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar