Brunchboller Brunchboller Opskrift til 918273645 stk. Opskrift til 9 stk. Forberedelsestid 8 timer Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 8 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på nemme, lækre og luftige brunchboller med hørfrø og solsikkekerner. Det er perfekte morgenboller, som er langtidshævet i køleskabet. Ingrediensliste 4 dl. vand 15 g. gær 1 dl. solsikkekerner 0,5 dl. hørfrø 1 tsk. salt 1,5 spsk. sukker 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 100 g. speltmel 350 g. hvedemel Fremgangsmåde Dagen inden Opløs gær i vandet i en stor skål. Tilsæt sukker, salt, kerner og olie. Tilsæt herefter speltmel og hvedemel. Rør dejen godt sammen. Hvis den virker for tynd, så tilsætter du lidt ekstra hvedemel. Put husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i minimum 7-8 timer. Om morgenen Tag dejen ud af køleskabet. Gør en bageplade klar med bagepapir. Gør to skeer og en skål med vand klar. Dyp skeerne i skålen med vand og fordel dejen på bagepladen. Der bliver cirka 9-10 boller. Dyp skeeerne mellem hver bolle, så er det nemmere. Imens ovnen varmer op, så lader du bollerne efterhæve. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Bag bollerne i ca. 15-20 minutter i midten af ovnen. Lad dem køle af 30 minutter inden de skæres over. Hvis de er for varme, så kan de godt virke klæge inden i. Bedøm denne ret Lås skærm Den bedste opskrift på hjemmebagte brunchboller Nemme, luftige og bløde brunchboller med frø og kerner. Det her er uden tvivl de perfekte morgenboller, som er hurtige at lave. Hvis du normalt ikke er så god til at bage boller, så er disse koldhævede af slagsen lige nogle for dig! En koldhævet dej er nemlig det nemmeste i hele verden og så giver det de bedste boller. LÆS OGSÅ: Klik her for alle vores brunchopskrifter Langtidshævede og koldhævede brunchboller De her boller er som sagt lavet på en koldhævet og langtidshævet dej. Det er den nemmeste måde at bage på, da alle ingredienserne blot røres sammen i en skål. Du skal hverken ælte eller have fingrene i dejen. Så kan du nemt bage hjemmebagte, hurtige boller til weekenden. Boller med solsikkekerner og hørfrø Vi tilføjer næsten altid frø og kerner til boller, hvis de skal bruges til morgenmad. Så mætter de længere, hvilket er nødvendigt for at få en god start på dagen. Til de her boller har vi tilføjet solsikkekerner og hørfrø, men du kan også sagtens tilføje græskarkerner. Det her er, hvad vi selv mener, de perfekte brunchboller. Den perfekte blanding af groft mel, hvidt mel samt frø og kerner. Vi har i denne opskrift brugt speltmel, men du kan også sagtens bruge grahamsmel, rugmel, havregryn eller hvid hvede. Boller uden mælk og æg De her boller er lavet på vand og derfor ikke mælk, som boller ofte er. Desuden er de også lavet uden æg. De består faktisk primært af vand, gær og mel. Nemmere bliver det ikke! Det er ofte ingredienser, som man allerede har i skabene. Og hvis det er, så kan de her boller også sagtens laves med tørgær. Tørgær kan opbevares i skabet og holder længere end frisk gær, så hvis du altid vil kunne bage friske brunchboller, så skal du blot have tørgær og mel i skabene. Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Du skriver, at hvis dejen virker for tynd, skal man tilsætte mere mel. Men hvilken konsistens skal dejen have? Nogle koldhævede deje er jo mere flydende end ellers. Svar
Hvis man vil lave en dobbelt portion af brunchboller, skal man også have dobbelt gær i (30 g) når det er koldhævede boller? Svar
Hej Trine, Ja, det skal du 🙂 Vi ville dog lave hver portion i hver sin skål, for at dejen ikke hæver over. Kh Svar