Her finder du alle vores opskrifter på hurtige kager i kop. Har du prøvet at lave en kage i kop? Det er altså en af de ting, som er perfekte at kunne, hvis sukkertrangen lige melder sig. Alle ingredienser hældes bare op i koppen eller i en lille skål. Og voila, så har du hurtigt en kage!

Kage i kop

Vi kender det alle sammen, kagelysten kommer snigende, men det er måske lige meget nok at lave en hel kage, bare for et enkelt stykke. Det kan også være at en god veninde lige er kommet forbi, men du har ikke noget at byde hende på og der er hverken tid eller penge til at smutte forbi bageren efter noget lækkert. Kage i kop er en anderledes måde at lave mindre portioner kage ad gangen, og så endda på meget kort tid.
Kage i kop eller kopkage, skal ikke forveksles med det engelske ord “Cupcake”, for selvom det umiddelbart lyder som det samme, så er kage i kop vitterligt kage lavet i en kop. Det er nemt, hurtigt og enkelt at lave en enkelt eller to kopper med kage, når der er behov for det. Kage i kop kan laves på mange forskellige måder, ja faktisk lige så mange måder som der ellers findes kager på. Du kan nemt kaste dig ud i en chokoladekage i kop, en banankage i kop eller måske endda en kanelsnegl i kop. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Inspiration til en nem og hurtig kage i kop

Der findes rigtig mange opskrifter på kage i kop. Det kan derfor nemt være at du allerede har alle ingredienserne til en lækker kopkage derhjemme allerede. Der findes opskrifter på både kage i kop uden æg og uden kakao, og andre opskrifter på kage i kop med nutella eller vanilje. Du har således frit valg på alle hylder til at finde den kopkage opskrift, der passer lige til dig. I vores madunivers vil der løbende komme flere og flere nemme og lækre opskrifter til på alt fra brownie og cookie i kop til nutella kage og brunsviger i kop. Flere af “kage i kop”-opskrifterne gør det ligeledes muligt at bage kage i mikroovnen og bagetiden reduceres dermed, så der hurtigt og nemt kan komme lun kage på bordet. Så mangler du inspiration til en hurtig kage på 10 minutter, så håber vi, at du vil prøve en af vores kager i kop.

Dessert på 10 minutter

Det er én af de absolut hurtigste måder at lave en dessert eller kage på under 10 minutter. Alle ingredienserne blandes blot sammen i den kop eller det krus, som den skal bages i. Så sættes den i mikroovnen og ‘bages’. Og voila! Så har du altså en virkelig svampet og lækker kage i kop. Laver du en chokoladekage eller brownie, så er det altså lækkert at toppe den lune kage med en kugle god vaniljeis. Så får du altså ikke en hurtigere dessert, når den søde tand måske melder sig. Som nævnt tidligere, så har man nemlig også ofte alle ingredienserne i skabet. Så det er heller ikke en dessert, som kræver de helt vilde ingredienser. Dermed er det også en vildt billig dessert. Også fordi, at du kun laver én portion, så der går intet til spilde. 

 

Hvordan laver jeg en kage i kop?

Man blander alle ingredienserne i koppen og så kommes den i mikroovnen. En kage i kop kan laves på 5 minutter.

Kan jeg lave alle kager i en kop?

Nej, ikke alle kager egner sig til at blive lavet i kop. Derfor laver vi også opskrifter til de forskellige kager, da man ikke bare kan tage hvilken som helst opskrift og bage i en kop.