Her finder du alle vores opskrifter på forskellige varianter af bruschetta. Du finder mange forskellige bruschetta varianter til både sommer, efterår, vinter og forår. En klassisk bruschetta og til tapas – og du får bud på hvordan man kan bruge dem til forretter.

Opskrifter på bruschetta

Vi har samlet en masse opskrifter på bruschetta her. Men hvad er det nu lige bruschetta er? Det er nemlig en antipasto fra Italien, som kan fortolkes på mange måder.

Traditionelt er det grillet brød, som gnides med hvidløg og som toppes med olivenolie og salt. Men det er også meget normalt at lave det med tomat, løg og basilikum.

Men det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser for hvad man putter ovenpå. Der findes dog nogle helt klassiske varianter såsom tomat/basilikum, svampe/parmesan, gedeost/honning, tørret skinke osv.

Bruschetta varianter

Den altolverskyggende bruschettaklassisker er varianten med tomat, basilikum, olivenolie, hvidløg og løg. Dog findes bruschetta i alle afskygninger, både med fisk, kød og vegetariske varianter. Varianter såsom svampe/parmesan, tørret skinke/sylt eller fx burrata er mere klassiske, men også varianter med fisk såsom rejesalat eller varmrøget laks er gode alternative varianter.

Hvilket brød bruges til bruschetta?

Det brød der oftest bliver brugt til bruschetta er rustikt italiensk brød såsom ciabatta. Dog er typen på brødet ikke det vigtigste, da det bliver ristet og egentlig blot skal være fast nok til at holde på fyldet.

Bruschetta på grill – kan man lave det på grill?

Den helt oprindelige bruschetta stammer ikke fra grill, men blev lavet over bål som peger meget i retning af grill. Grill vil give brødet en dejlig smag og god sprødhed.

Hvad kan man servere til bruschetta?

Bruschetta er en meget alsidig ret, som ligger let i maven og kan spises stående, siddende og alt derimellem. Bruschetta er perfekt til charcuteri, ost, lette salater, små varme retter såsom bagte grøntsager, italiensker kødboller i tomatsauce og stegte svampe. Derudover er bruschetta gode med et godt glas vin eller lækker frisk lemonade.

Kan man lave bruschetta i ovn?

Man kan sagtens lave bruschetta i ovnen. Det afsikrer en nogenlunde ensartet afbagning og giver et sprødt og sikkert resultat.

Hvilken vin er god til bruschetta?

Til bruschetta passer friske, lette og frugtige vine. Både hvidvin og rødvin går rigtig godt an. Derudover går rose, prosecco og frizzante også an.