Bruschetta med svampe

Nem og lækker opskrift på bruschetta med svampe
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på bruschetta med svampe. Grillet brød toppet med ost og champignon. Perfekt til forret, tapas eller som appetizer.

Ingrediensliste

  • 1 ciabatta
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 250 g. champignon
  • 0,5 stk. løg
  • 1 spsk. balsamico
  • salt/peber
  • Andet

  • 10 g. parmesan
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Skær dit baguette/flúte i skiver. Vi lavede 6 skiver. Der er til 3 personer, hvis man regner med, at hver person skal have 2.
  2. Bland olie med 1 fed hvidløg, som er knust i en hvidløgspresser.
  3. Smør brødene med olien. Sæt brødene til side.
  4. Rens champignon. Skær i skiver.
  5. Hak løg og hvidløg fint.
  6. Varm en pande op til høj varme.
  7. Rist brød på hver side i ca. 30 sek. så de lige får lidt farve.
  8. Tag dem af og læg på en tallerken.
  9. Tag smør på panden og lad det smelte.
  10. Tilsæt løg, hvidløg og champignon.
  11. Vend det hele godt rundt.
  12. Tilsæt balsamico.
  13. Smag til med salt og peber.
  14. Tag panden af varmen.
  15. Anret svampene oven på brødet.
  16. Top med revet parmesan og evt. friskhakket persille eller timian.
  17. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Nem og lækker opskrift på bruschetta med svampe

En simpel og nem opskrift på lækre bruschetta med svampe og ost. Grillet brød toppet med champignon, som er stegt på panden. Bruschetta er så lækkert som en lille appetizer, som forret eller som en del af et tapasbord. Den her variant med svampe og ost er så lækker! Og så er den oven i købet super nem at lave.

Vi har i denne opskrift brugt parmesanost, men du kan også bruge fetaost, burrata eller frisk mozzarella, hvis du er mere til det. Du kan også lave en kombination af flere slags ost. Ligeledes kan du også lave en blanding af forskellige svampe.

LÆS OGSÅ: Bruschetta med tomat og rødløg

Nem og lækker opskrift på bruschetta med svampe

Svampebruschetta med ost

Bruschetta, også kaldt en “antipasto”, stammer fra Italien og består af grillet brød, som bliver toppet med topping. Du kan toppe dem med grøntsager som svampe, tomater, aubergine og meget mere! Denne variant med ost og champignon er en simpel idé til topping. Den er hurtig og nem at lave og så smager den bare rigtig godt. Og det er egentlig også det vi forbinder med Italien. Få, men gode råvarer!

Nem og lækker opskrift på bruschetta med svampe

Bruschetta til forret

Hvis du vil bruge bruschetta til forret, så kan vi anbefale at lave måske 2 forskellige varianter. Det kunne være denne og så den klassiske udgave med tomat på. Det ville uden tvivl være en super lækker forret, som du kunne servere for dine gæster.

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar