Påske cheesecake Påske cheesecake Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 4 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på påske cheesecake, som består af en sprød kiksebund af Bastogne, vaniljefyld og citrongule på toppen. Ingrediensliste Bund 200 g. bastognekiks 80 g. smør Vaniljefyld 3 stk. husblas 1 stk. æggeblomme 50 g. flormelis 200 g. naturel flødeost 2 tsk. vaniljesukker 3 dl. piskefløde 1 spsk. citronsaft Citrongele 3 stk. husblas 115 g. citronsaft 1 dl. vand 100 g. sukker 4 dråber gul frugtfarve Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Beklæd en springform (Ø21) med bagepapir i bunden. Put bastognekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med. Smelt smør. Bland knust kiks og smør rigtig godt. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål. Pisk æg med flormelis og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost og pisk det sammen, så der ingen klumper er. Pisk din fløde til en let flødeskum. Vend den sammen med din flødeostblanding. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det ogsågøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Pisk det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen, så du ingen klumper har. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den oven på din kiksebund. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over. Gele Læg husblas i blød i koldt vand. Pres citroner for saft og vej 115 g. af (det er ca. 3 citroner – vær opmærksom på mængden, hvis du ændrer i antallet af personer). I en gryde puttes citronsaft, sukker og vand i. Lad det komme op og koge en smule, så sukkeret opløses. Tag gryden af varmen. Tilsæt et par dråber frugtfarve. Klem vandet ud af husblassen og tilsæt til den varme blanding. Rør husblassen ud. Lad blandingen køle af til den ikke længere er brandvarm. Hæld forsigtigt blandingen udover din cheesecake. Start evt. med at bruge en spiseske til at fordele det udover. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer. Inden servering gøres en tynd, skarp kniv varm under vandhanen. Tør den af i et viskestykke. Skær rundt langs kagen for at løsne gele og kage fra formen (på denne både bliver den pæn i kanten). Når du har skåret hele vejen rundt, så løsnes formen og tages af. Løft kagen over på en tallerken eller serveringsfad. Pynt evt. med chokoladepåskeæg og citronmelisse. Lås skærm Opskrift på påske cheesecake Her får du vores bud på en påske cheesecake, som består af en sprød kiksebund, vaniljefyld og citrongule på toppen. En smuk og lækker påskekage, som uden tvivl vil falde i god jord hos dine påskegæster. Den består af en bund af bastognekiks og er så toppet med vaniljecheesecakefyld og gele af citronsaft på toppen. Det her er indbegrebet af en ægte påskecheesecake eller påske-ostekage! Cheesecakes er nemme at lave og så er det genialt, at de gerne skal laves dagen før, så de får lov til at sætte sig. På den måde kan man lave den i god tid og undgå stress, hvis man nu skal have påskegæster om dagen. Den her påske cheesecake var i hvert fald et kæmpe hit i år. Så hvis du vil imponere dine gæster, så skal du uden tvivl lave denne lækre og overdådige ostekage med Bastognekiks og citron. LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores opskrifter på påskekager Påske ostekage opskrift Sådan en ostekage er altid et hit i påsken. Hvis du gerne vil lave en dessert, som ikke bliver en alt for sød suppe, så skal du lave denne. Den har den perfekte balance mellem syrlighed, sprødhed og sødme. Sådan en dessert, som vi bare elsker, da den også er frisk i det. Hvis du ikke er så meget til citron, så kan du også lave den med lime, appelsin eller passionsfrugt. Læs mere om påske-cheesecaken her Grundlæggende om påske-cheesecake Hvad er en påske-cheesecake, og hvad kendetegner den? Vores påskecheesecake består af en kiksebund, cremet ostefyld og gele af citron. Derudover er den pyntet med små chokoladepåskeæg og lidt citronmelisse. Vi synes, at en påske-ostekage skal laves med en citrusfrugt som citron, appelsin eller lime og så skal den pyntes med påskepynt. Hvilke smagsvarianter er mest populære i en påske-cheesecake? Noget med citron, appelsin eller lime. Ellers er noget med chokolade også populært. Hvordan adskiller en påske-cheesecake sig fra en almindelig cheesecake? Den adskiller sig ikke så meget udover, at den ofte bliver lavet med råvarer, som man forbinder med påsken. Her er det især citrusfrugter og farven gul. Skal en påske-cheesecake altid indeholde citrus eller frugt? Nej slet ikke. Man kan også lave en mere almindelig cheesecake og så bare pynte den påskeagtigt med små påskeæg eller lignende. Man kan også lave en ’rede’ af orangestænger eller ristet kokos. Hvilken type bund passer bedst til en påske-cheesecake? En kiksebund er god. Det kan være af digestivekiks, bastognekiks eller en anden sprød kiks. Ingredienser og smagskombinationer Hvilke ingredienser giver den bedste smag i en påske-cheesecake? Vi synes, at citron gør sig rigtig godt i en påske-cheesecake. Det kunne også være passionsfrugt, som også vil give en fin påskefarve. Hvordan kan jeg gøre min cheesecake mere frisk og forårsagtig? Med gele af citron, lime, passionsfrugt eller lignende. Det giver noget syrlighed, som skaber en god balance i forhold til sødmen i en cheesecake. Kan jeg lave en påske-cheesecake uden flødeost? Så ville vi erstatte med mascarpone. Det er svært at lave en ostekage uden ost. Hvis du ikke kan lide flødeost eller mascarpone, så ville vi nok gå med en anden påskekage. Der er heldigvis mange forskellige udgaver af påskekager. Hvad er gode alternativer til sukker i en påske-cheesecake? Sirup eller honning. Hvilke krydderier eller ekstrakter kan give en særlig påskesmag? Kardemomme passer godt til påsken og påskens kager. Bagning og teknik Skal en påske-cheesecake bages eller kan den laves uden bagning? Den bliver ikke bagt nej. Hvordan undgår jeg revner i en bagt cheesecake? Vær opmærksom på temperaturen. Nogen bager en bagt cheesecake i et vandbad, så man undgår, at den sprækker. Hvilken type form er bedst at bruge til en cheesecake? En springform foretrækker vi, da den er nem at løsne fra kagen efter. Hvordan får jeg min cheesecake til at sætte sig ordentligt? Tålmodighed på køl. Kan jeg lave en påske-cheesecake i portionsanretninger? Ja sagtens! Du kan lave denne i glas eller du kan lave en creme uden husblas. Pynt og dekoration Hvordan kan jeg pynte en påske-cheesecake festligt? Med små chokoladepåskeæg, citronmelisse eller mynte eller ristet kokos. Hvilke farver og dekorationer passer bedst til en påske-cheesecake? Gul, orange eller noget der minder om. Kan jeg bruge chokolade eller marcipan til at pynte min cheesecake? Ja, du kan snitte chokolade fint eller i spåner og så lave en slags rede ovenpå, så det ligner en fuglerede, som man så kan lægge påskeæg i. Hvordan laver jeg en spejlblank eller glat overflade på en cheesecake? Få sigtet din gele, så den ikke indeholder skum eller lignende. Hvilke friske frugter eller bær passer bedst til en påske-cheesecake? Passionsfrugt, citron, lime eller appelsin. Specielle diætvenlige påske-cheesecakes Hvordan laver jeg en glutenfri påske-ostekage? Brug en glutenfri kiks til bund, så kan man nemt lave en glutenfri påske-cheesecake. Kan jeg lave en vegansk påske-cheesecake uden mælkeprodukter? Ja, så skal du bruge nogle mælke-alternativer. Hvilke alternativer kan jeg bruge til en sukkerfri påske-ostekage? Sukrin, stevia eller lignende. Hvordan laver jeg en proteinrig eller sundere version af en påske-ostekagen? Prøv med noget skyr eller blendet hytteost. Sørg for at det er blendet helt fint, så der ikke er klumper i. Forberedelse og opbevaring Hvor lang tid i forvejen kan jeg lave den? Et par dage før uden problemer. Hvordan opbevarer jeg en cheesecake, så den holder sig frisk? På køl og forsøg at dække den lidt til, så den ikke tager smag fra andre fødevarer. Pas også på med at sætte den op ad en kraftig ost eller lignende. Kan jeg fryse kagen, og hvordan gør jeg det bedst? Ja det kan man godt. Uden pynt dog. Hvordan transporterer jeg en cheesecake uden at ødelægge den? Transporter i springformen og vent med at løsne den fra formen til inden servering. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Den er bare mega god!!! Kan man fryse den hvis man har i overskud? Vi har lavet en lille ekstra en ved siden af, af overskud, da vi ikke ville have det skulle gå til spilde:) hvis ja, hvordan er bedst er gøre? Og hvordan men optøning? Svar
Hej Michelle, Dejligt at høre! Og ja, vi har hørt fra andre, at de har frosset den ned uden problemer 🙂 Bare pak den i en beholder, så den ikke tager smag fra andre frostvarer. Kh Svar
Super lækker kage. Jeg var desværre bare udfordret på den øverste citronlag. Hvordan undgår jeg at den flydende citron flyder ned langs ostecremen og formen? Det meste af citronen flød ud af formen og ned i køleskabet Svar
Hej Rikke, Sørg for at kiksebund og det hvide lag er fordelt godt ud til kanten af springformen, så geleen ikke kan løbe ned langs siderne 🙂 Kh Svar