Påske cheesecake

Påske cheesecake
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

4 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på påske cheesecake, som består af en sprød kiksebund af Bastogne, vaniljefyld og citrongule på toppen.

Ingrediensliste

 • Bund

 • 200 g. bastognekiks
 • 80 g. smør
 • Vaniljefyld

 • 3 stk. husblas
 • 1 stk. æggeblomme
 • 50 g. flormelis
 • 200 g. naturel flødeost
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 3 dl. piskefløde
 • 1 spsk. citronsaft
 • Citrongele

 • 3 stk. husblas
 • 115 g. citronsaft
 • 1 dl. vand
 • 100 g. sukker
 • 4 dråber gul frugtfarve

Fremgangsmåde

 1. Beklæd en springform (Ø21) med bagepapir i bunden.
 2. Put bastognekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
 3. Smelt smør.
 4. Bland knust kiks og smør rigtig godt.
 5. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
 6. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.
 7. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
 8. Pisk æg med flormelis og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost og pisk det sammen, så der ingen klumper er.
 9. Pisk din fløde til en let flødeskum. Vend den sammen med din flødeostblanding.
 10. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det ogsågøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
 11. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Pisk det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen, så du ingen klumper har.
 12. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den oven på din kiksebund.
 13. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.

Gele

 1. Læg husblas i blød i koldt vand.
 2. Pres citroner for saft og vej 115 g. af (det er ca. 3 citroner – vær opmærksom på mængden, hvis du ændrer i antallet af personer).
 3. I en gryde puttes citronsaft, sukker og vand i.
 4. Lad det komme op og koge en smule, så sukkeret opløses.
 5. Tag gryden af varmen. Tilsæt et par dråber frugtfarve. Klem vandet ud af husblassen og tilsæt til den varme blanding.
 6. Rør husblassen ud.
 7. Lad blandingen køle af til den ikke længere er brandvarm.
 8. Hæld forsigtigt blandingen udover din cheesecake. Start evt. med at bruge en spiseske til at fordele det udover.
 9. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer.
 10. Inden servering gøres en tynd, skarp kniv varm under vandhanen. Tør den af i et viskestykke. Skær rundt langs kagen for at løsne gele og kage fra formen (på denne både bliver den pæn i kanten).
 11. Når du har skåret hele vejen rundt, så løsnes formen og tages af.
 12. Løft kagen over på en tallerken eller serveringsfad.
 13. Pynt evt. med chokoladepåskeæg og citronmelisse.
Bedøm denne ret

Opskrift på påske cheesecake

Her får du vores bud på en påske cheesecake, som består af en sprød kiksebund, vaniljefyld og citrongule på toppen. En smuk og lækker påskekage, som uden tvivl vil falde i god jord hos dine påskegæster. Den består af en bund af bastognekiks og er så toppet med vaniljecheesecakefyld og gele af citronsaft på toppen. Det her er indbegrebet af en ægte påskecheesecake eller påske-ostekage!

Cheesecakes er nemme at lave og så er det genialt, at de gerne skal laves dagen før, så de får lov til at sætte sig. På den måde kan man lave den i god tid og undgå stress, hvis man nu skal have påskegæster om dagen. Den her påske cheesecake var i hvert fald et kæmpe hit i år. Så hvis du vil imponere dine gæster, så skal du uden tvivl lave denne lækre og overdådige ostekage med Bastognekiks og citron.

LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores opskrifter på påskekager

Påske cheesecake

Påske ostekage opskrift

Sådan en ostekage er altid et hit i påsken. Hvis du gerne vil lave en dessert, som ikke bliver en alt for sød suppe, så skal du lave denne. Den har den perfekte balance mellem syrlighed, sprødhed og sødme. Sådan en dessert, som vi bare elsker, da den også er frisk i det. Hvis du ikke er så meget til citron, så kan du også lave den med lime, appelsin eller passionsfrugt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

 1. Super lækker kage.
  Jeg var desværre bare udfordret på den øverste citronlag. Hvordan undgår jeg at den flydende citron flyder ned langs ostecremen og formen?
  Det meste af citronen flød ud af formen og ned i køleskabet

  1. Hej Rikke,

   Sørg for at kiksebund og det hvide lag er fordelt godt ud til kanten af springformen, så geleen ikke kan løbe ned langs siderne 🙂

   Kh

 2. Den er bare mega god!!! Kan man fryse den hvis man har i overskud? Vi har lavet en lille ekstra en ved siden af, af overskud, da vi ikke ville have det skulle gå til spilde:) hvis ja, hvordan er bedst er gøre? Og hvordan men optøning?

  1. Hej Michelle,

   Dejligt at høre! Og ja, vi har hørt fra andre, at de har frosset den ned uden problemer 🙂 Bare pak den i en beholder, så den ikke tager smag fra andre frostvarer.

   Kh

Skriv en kommentar