Påske is med marcipanæg

Påske is med marcipanæg
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

5 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet påske is med marcipanæg og chokolade lavet uden ismaskine. En lækker påskedessert.

Ingrediensliste

  • 5 dl. piskefløde
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • 125 g. marcipan påskeæg
  • 50 g. mørk chokolade
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Pisk fløde til en let flødeskum.
  2. Hak marcipanpåskeæg groft.
  3. Vend kondenseret mælk og marcipanæg (gem evt. lidt af det til toppen) i flødeskummet.
  4. Hæld halvdelen af isen i en form.
  5. Smelt mørk chokolade over vandbad. Fordel lidt chokolade udover det hele. Brug evt. enden af en gaffel eller ske og lav et swirl-mønster i isen. Kom resten af ismassen ovenpå og gentag. Pynt med lidt påskeæg på toppen.
  6. Sæt isen i fryseren i mindst 5-6 timer. Gerne natten over.
  7. Ved servering tages isen op 10-15 minutter før.

Opskrift på påske is med marcipanæg

Lige i tide til påske får du her opskriften på en nem påske is med marcipanæg og chokolade. Mangler du en hurtig og nem påskedessert, hvor alle kan være med, så er det denne du skal lave! En hjemmelavet påskeis, som består af kun 4 ingredienser. Så bliver det jo ikke nemmere. Har du prøvet at lave is ud af piskefløde og kondenseret mælk før? Fløden piskes bare til en blød flødeskum og så vendes den godt sammen med kondenseret mælk. Herfra kan man lave præcis den smagsvariant, som man har lyst til. Vi har lavet en påskeversion med hakkede påskeæg og smeltet chokolade. Du kan også komme lidt vaniljesukker i fløden, inden den piskes for at få en vaniljesmag også. Og vil du gerne have lidt syrlighed ind i den, så kan du komme citron eller lime i. Gerne lidt saft, men også fintrevet skal. Det giver sådan et fint modspil til den søde is.

Isen kan serveres som den er, men man kan også servere den som en lille isbar. Så kan man købe kræmmerhuse og evt. servere med hjemmelavet guf også eller nogle friske bær i et isbæger. Kun fantasien sætter grænser og vi er sikre på, at den her dessert især vil ramme plet hos det yngre publikum.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på påskedesserter her

Påske is med marcipanæg

Is med påskeæg og chokolade

Det er en nem is med påskeæg og chokolade. Den er også oplagt at lave af alle påskens rester. Der har man ofte lidt marcipanæg og måske påskeæg tilbage. Vi kan huske, da vi var mindre, så fik vi altid sådan et kæmpe chokoladepåskeæg, som man jo aldrig fik spist. Har du en rest af det, så er det også oplagt at bruge her. Så smelter du det bare og bruger som chokoladen i isen. Det er i hvert fald en super nem måde at undgå madspild på.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar