Påskemuffins

påskemuffins
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på påskemuffins, som består af gulerodsmuffins med gul frosting og små påskeæg.

Ingrediensliste

  • Muffins

  • 4 stk. æg
  • 200 g. brun farin
  • 150 g. smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 200 g. hvedemel
  • 300 g. gulerod
  • 1 knivspids salt
  • Frosting

  • 100 g. smør
  • 200 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 dråber gul frugtfarve
  • 250 g. naturel flødeost
  • 200 g. marcipan påskeæg

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smør smeltes og sættes til afkøling.
  3. Æg, vaniljesukker og brun farin piskes sammen til en luftig masse. Det tager ca. 4-5 minutter.
  4. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser.
  5. Gulerødder rives. Vægten, der er angivet, er i revet vægt.
  6. Sigt de tørre ingredienser i æggeblandingen. Tilsæt også gulerødder og smeltet smør. Vend det hele sammen, så du får en ensartet dej.
  7. Fordel dejen i muffinsforme, så de er fyldt op til lige over halvvejs.
  8. Bag dine muffins i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter. Hold øje med den efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  9. Tag dine muffins ud og lad dem køle helt af.

Frosting

  1. Smør, flormelis, vaniljesukker og citronsaft vejes af i en skål. Brug en elpisker til at piske alle tingene sammen, indtil der ingen klumper er.
  2. Tilsæt flødeost og pisk videre til din frosting er luftig og cremet.
  3. Kom frostingen op i en sprøjtepose med stjernetyl.
  4. Sprøjt den ud på dine muffins som små reder.
  5. Pynt med små chokoladeæg på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på påskemuffins

Lav de lækreste påskemuffins til årets påskefrokost eller påskehygge. Vi har lavet disse muffins som gulerodsmuffins og toppet med en lysegul citronfrosting og små chokolade-påskeæg. Her får du virkelig nogle svampede og nemme muffins, som uden tvivl vil falde i god jord hos dine påskegæster. Vi elsker gulerodskage, så derfor blev vi selvfølgelig nødt til at bruge dem som årets påskemuffins. Frostingen har vi lavet lysegul ved at tilsætte lidt gul frugtfarve og så er den sprøjtet ud som små reder, som er toppet med påskeæg. Der skal slet ikke meget til for at lave en fin påskemuffin.

LÆS OGSÅ: Klik og find alle vores opskrifter her

påskemuffins

Gulerodsmuffins med ostecreme

De her gulerodsmuffins er så svampede og lækre. Når man tilføjer gulerod til dem, så gør det dem ekstra saftige og på ingen måde tørre. De får en god og mild krydret smag fra kanel og så er frostingen lige prikken over i’et. Den er smagt til med citronsaft og så har vi også gjort den lysegul med frugtfarve for at give den et påske-look. Hvis du kan finde sådan nogle små chokoladeæg, så er det altså også rigtig fint at pynte med dem. Så ligner det nemlig sådan nogle små påskereder. Det vil uden tvivl bringe smil frem hos dine påskegæster.

Er du ikke til frosting, så kan du også sagtens udelade det eller toppe med en almindelig glasur eller smeltet chokolade. Brug det du bedst kan lide. Men i vores verden, der hænger gulerodsmuffins og sådan en ostecreme alså bare sammen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Pernille,
      Du kan sagtens lave muffins dagen før – men vi ville vente med at komme topping på inden servering 🙂
      Kh

Skriv en kommentar