Pæresalat med karamelliserede valnødder og feta

Pæresalat med karamelliserede valnødder og feta
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedningstid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker pæresalat med karamelliserede valnødder, feta og blåbær. En god efterårssalat eller vintersalat.

Ingrediensliste

  • Pæresalat

  • 50 g. grønkål
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt/peber
  • 2 stk. pære
  • 75 g. fetaost
  • 125 g. blåbær
  • Karamelliserede valnødder

  • 50 g. valnødder
  • 30 g. sukker
  • 0,25 dl. vand
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Start med de karamelliserede valnødder. Alle ingredienserne blandes på en pande med høj kant. Varmes herefter op ved middel varme, imens der røres ofte.
  2. Gør samtidig en bageplade klar med bagepapir, hvor du kan hælde mandlerne over for at køle af, når de er færdige.
  3. På et tidspunkt fordamper alt vandet og så vil sukkeret “tørre” på panden og krystallisere. Nu skruer du en smule ned for varmen og bliver ved med at røre. Sukkeret vil smelte og blive mørkere.
  4. Når alt sukkeret har sat sig på nødderne og de har fået en flot gylden farve, så hælder du dem over på bagepapiret. Lad dem køle helt af.
  5. Forbered imens det resterende.
  6. Skær grønkål fri fra stokken. Skyl det grundigt og skær herefter i mindre stykker. Massér grønkålen med citronsaft, olivenolie samt lidt salt/peber.
  7. Fordel grønkål på et fad.
  8. Skær pære i tynde skiver. Smuldr feta. Skyl blåbær. Fordel alle tingene ovenpå grønkålen. Vend det evt. en smule sammen.
  9. Hak til sidst de karamelliserede valnødder og fordel.
  10. Server med det samme.

Opskrift på pæresalat med karamelliserede valnødder og feta

Her får du opskriften på en lækker pæresalat med karamelliserede valnødder og feta. Vi havde sådan lyst til at lave en lidt anderledes efterårssalat eller vintersalat. Det blev derfor til denne smagfulde pæresalat. Med en bund af grønkål, som er toppet med smuldret feta, sprød pære og blåbær samt karamelliserede valnødder. Det er en god kombination af sprødt, sødt og salt. Præcis som vi godt kan lide det i en salat.

Når grønkål kommer i sæson, så har vi det altid på lager. Det kan bruges som base i salater, i gryderetter, i smoothies og meget mere. Det er så lækkert og det har sådan en god konsistens. Det vigtigste i salater er blot, at man får det masseret godt med dressingen eller med lidt citronsaft og olivenolie. Det bryder teksturen en smule og gør, at det er nemmere og lidt mere lækkert at spise. Det synes vi i hvert fald.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på salater med frugter og bær

Pæresalat med karamelliserede valnødder og feta

Salat med pære

En salat med pære. Vi vil godt vædde med, at det er sjældent du laver det. Men det smager bare godt! Pæren har nemlig en god smag, som passer vildt godt til salat. Den er ikke for dominerende. Og så kan man selv vælge om man er til en sprød pære eller om man hellere vil lade den ligge et par dage og blive mere blød og sød. Det er jo en smagssag. Begge dele kan noget i salat. Vi kan dog godt lide, når de er til den sprøde side og ikke bliver alt for bløde. Så det er altså oplagt at lave salat med pære.

Pæresalat med karamelliserede valnødder og feta

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar