Pæresalat med karamelliserede valnødder og feta Pæresalat med karamelliserede valnødder og feta Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutterTilberedningstid 10 minutterSamlet tid 20 minutter Del Pin Print BeskrivelseOpskrift på en lækker pæresalat med karamelliserede valnødder, feta og blåbær. En god efterårssalat eller vintersalat.IngredienslistePæresalat 50 g. grønkål 1 spsk. citronsaft 1 spsk. olivenolie salt/peber 2 stk. pære 75 g. fetaost 125 g. blåbærKaramelliserede valnødder 50 g. valnødder 30 g. sukker 0,25 dl. vandLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeStart med de karamelliserede valnødder. Alle ingredienserne blandes på en pande med høj kant. Varmes herefter op ved middel varme, imens der røres ofte.Gør samtidig en bageplade klar med bagepapir, hvor du kan hælde mandlerne over for at køle af, når de er færdige.På et tidspunkt fordamper alt vandet og så vil sukkeret “tørre” på panden og krystallisere. Nu skruer du en smule ned for varmen og bliver ved med at røre. Sukkeret vil smelte og blive mørkere.Når alt sukkeret har sat sig på nødderne og de har fået en flot gylden farve, så hælder du dem over på bagepapiret. Lad dem køle helt af.Forbered imens det resterende.Skær grønkål fri fra stokken. Skyl det grundigt og skær herefter i mindre stykker. Massér grønkålen med citronsaft, olivenolie samt lidt salt/peber.Fordel grønkål på et fad.Skær pære i tynde skiver. Smuldr feta. Skyl blåbær. Fordel alle tingene ovenpå grønkålen. Vend det evt. en smule sammen.Hak til sidst de karamelliserede valnødder og fordel.Server med det samme.Lås skærmOpskrift på pæresalat med karamelliserede valnødder og fetaHer får du opskriften på en lækker pæresalat med karamelliserede valnødder og feta. Vi havde sådan lyst til at lave en lidt anderledes efterårssalat eller vintersalat. Det blev derfor til denne smagfulde pæresalat. Med en bund af grønkål, som er toppet med smuldret feta, sprød pære og blåbær samt karamelliserede valnødder. Det er en god kombination af sprødt, sødt og salt. Præcis som vi godt kan lide det i en salat.Når grønkål kommer i sæson, så har vi det altid på lager. Det kan bruges som base i salater, i gryderetter, i smoothies og meget mere. Det er så lækkert og det har sådan en god konsistens. Det vigtigste i salater er blot, at man får det masseret godt med dressingen eller med lidt citronsaft og olivenolie. Det bryder teksturen en smule og gør, at det er nemmere og lidt mere lækkert at spise. Det synes vi i hvert fald.LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på salater med frugter og bær Salat med pæreEn salat med pære. Vi vil godt vædde med, at det er sjældent du laver det. Men det smager bare godt! Pæren har nemlig en god smag, som passer vildt godt til salat. Den er ikke for dominerende. Og så kan man selv vælge om man er til en sprød pære eller om man hellere vil lade den ligge et par dage og blive mere blød og sød. Det er jo en smagssag. Begge dele kan noget i salat. Vi kan dog godt lide, når de er til den sprøde side og ikke bliver alt for bløde. Så det er altså oplagt at lave salat med pære. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.