Pandestegt laks

Pandestegt laks
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift og fremgangsmåde på pandestegt laks. Laks stegt på pande smager skønt til aftensmad, frokost eller til salaten.

Ingrediensliste

  • 2 stk. laksefilet
  • salt/peber
  • 0,5 stk. citron
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Dub laksefileterne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr dem med groft salt og friskkværnet peber.
  3. Varm en pande op med olie.
  4. Kom skindsiden nedad og steg i ca. 3-4 minutter. Hvis fileterne er meget tykke, så kan det være, at de skal have lidt længere.
  5. Skru lidt ned for temperaturen. Vend laksen og steg yderligere 3-4 minutter til det er gennemstegt.
  6. Kom evt. lidt frisk citronsaft udover.
  7. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pandestegt laks

Her får du guide og fremgangsmåde på pandestegt laks. En af de mest simple og lækreste måder at tilberede laksefilet på. Du får et lækkert og saftigt stykke laks, som kan spises til aftensmad, til frokost eller som tilbehør til en god salat. At stege laks på panden er en nem måde at lave laks på og nok også den måde, som vi oftest gør det på. Her har vi blot lavet en simpel udgave, hvor laksen er krydret med salt og peber samt lidt frisk citronsaft. Det er en god basisopskrift at have i baghånden og så kan man jo altid lege med smagen og krydderierne. Vi laver også ofte sådan en asiatisk inspireret laks med teriyaki. Det er også rigtig lækkert!

Den pandestegte laks kunne vi finde på at servere med kartoffelgratin og en god salat som her. Generelt er det lækkert med kartofler til og de kan jo tilberedes på så mange forskellige måder. Du kan kigge alle vores ideer på kartofler som tilbehør her.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med laksefilet her

Pandestegt laks

Laks stegt på pande

Det er som sagt nemt at lave laks stegt på pande. Man får saftig og smagfuld laks. Vi steger med skindsiden på, da skindet så bliver stegt helt sprødt. Du kan dog også sagtens tage skindet af. Så skal man bare ikke stege så hårdt på fileten fra start af, som hvis skindet var på. Når du steger laksen, så vær dog opmærksom på tykkelsen af fileten. Der kan nemlig være stor forskel på om man får et endestykke eller en filet inde fra midten af laksen ift. tykkelsen. Man kan se, at laksen er ved at være færdig, når de hvide affaldsstoffer begynder at komme ud af siden af laksen.

Pandestegt laks

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar