Pandestegt rødspætte med hvidvinssauce

Pandestegt rødspætte med hvidvinssauce
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en pandestegt rødspætte med hvidvinssauce og grønt. Stegte rødspættefileter med hvid sauce til.

Ingrediensliste

  • Dildolie

  • 1 bundt frisk dild
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Hvidvinssauce

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl. hvidvin
  • 3 dl. piskefløde
  • 0,25 stk. økologisk citron
  • 2 spsk. smør
  • salt/peber
  • Rødspætte

  • 4 stk. rødspættefillet
  • 1 dl. hvedemel
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt/peber
  • Æblesalat

  • 1 stk. æble
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 bundt frisk dild
  • 0,5 stk. økologisk citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt/peber
  • 30 g. hasselnødder
  • 0,2 bundt frisk dild

Fremgangsmåde

  1. Start med dildolien. Kom olie i en lille gryde opvarm olie til cirka 60-65 grader.
  2. Kom frisk dild i en blender og tilsæt den lune olie. Blend godt igennem.
  3. Kom den grønne olie gennem et kaffefilter, en tepose eller hviskestykke. Kom evt. i en lille flaske og sæt til side.
  4. Nu til hvidvinssaucen. Hak løg og hvidløg fint.
  5. Opvarm olie i en lille gryde og tilsæt løg og hvidløg.
  6. Når løgene er faldet sammen tilsættes hvidvin. Lad det koge ind og lad alkoholen fordampe.
  7. Når alkoholen er fordampet tilsættes piskefløde. Lad det simre i et par minutter.
  8. Kom saucen gennem en si og kom tilbage i gryden.
  9. Smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Sæt til side.
  10. Halver agurk og skrab de våde kerner ud med en teske. Hak æble og agurk i fine tern.
  11. Hak dild fint og bland i en skål med æble og agurk.
  12. Vend æble, agurk og dild med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
  13. Hak hasselnødder og rist let gyldne på en pande uden fedtstof og læg til side.
  14. Nu til rødspætterne.
  15. Kom hvedemel med lidt salt og peber i en skål.
  16. Kom olie på en pande og varm op.
  17. Når olien er varm tilsættes smør. Lad det bruse op.
  18. Imens vendes rødspættefileter i mel.
  19. Steg fileterne på panden i ca.  2-3 minutter på hver side ved mellem-høj varme.
  20. Anret retten i en dyb tallerken med et par spiseskefulde æblesalat, dernæst rødspættefilet ovenpå, sauce ved siden af og lidt dildolie, afslut med lidt hakkede hasselnødder og frisk dild.
  21. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pandestegt rødspætte med hvidvinssauce

En lækker og nem omgang pandestegt rødspætte med hvidvinssauce, æblesalat og dildolie. Hvis du har lyst til at gøre lidt ekstra ud af de stegte rødspættefileter, så kunne det her være et godt bud. Den her ret er god til aftensmad, men kan bestemt også bruges som en forret. Selvom det måske ser lidt fancy ud, så lover vi, at det faktisk er ganske nemt. Det er ret ligetil og slet ikke så kompliceret en ret, som det måske kan ligne. Vi serverede denne som forret, hvor vi serverede noget surdejsbrød og pisket smør til. Det var et kæmpe hit og alle roste det.

Vi havde hentet de fineste rødspættefileter hos den lokale fiskehandler. Der giver man 10 kr. pr. stk. og det kan i den grad betale sig. Især når man får så fine og store fileter som her. Rødspætterne er stegt i smør og olie og er blot lige vendt i lidt hvedemel. Man kunne også panere dem, men vi synes faktisk, at det passer godt til denne ret, at de ikke har panering af rasp.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med rødspættefilet her

Pandestegt rødspætte med hvidvinssauce

Stegte rødspætter som forret

De her stegte rødspætter er en god idé som forret. Hvis du trænger til lidt ny forretinspiration, så kan vi måske være behjælpelige der. Den her er i hvert fald et hit og nem at lave. De stegte rødspætter bliver serveret med en hvidvinssauce, en hjemmelavet dildolie og sådan en hurtig æblesalat af æble, agurk og dild. Det er simple smage, som bare fungerer vildt godt sammen. Man kunne også komme en blomkålspure eller selleripure i bunden og så servere det som en hovedret.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar