Panna cotta med gløgg-gele Panna cotta med gløgg-gele Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 glas Opskrift til 6 glas Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på jule Panna Cotta med gløgg-gele og hvid chokolade. En nem juledessert i glas, som kan laves dagen før. Ingrediensliste Panna cotta 3 stk. husblas 1 stk. vaniljestang 75 g. sukker 6 dl. piskefløde Gele 150 ml. gløgg 3 stk. husblas Pynt 30 g. hvid chokolade Fremgangsmåde Først laves panna cotta. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Kog fløde op under omrøring. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret. Tilsæt det i fløden sammen med bælgen fra vaniljestangen. Når sukkeret er opløst vrides husblas fri for vand og tilsættes i fløden. Rør det godt ud. Lad fløden køle lidt af og hæld derefter halvdelen på små glas. Stil dem på køl i mindst 2 timer. Nu til geleen. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Kom gløgg op i en gryde og kog op ved lav varme. Vrid husblas for vand og kom den op i den varme gløgg. Rør husblas ud. Tag gryden af varmen. Lad det køle af til det kun er lillefingervarmt. Tag glassene ud fra køl. Kom forsigtigt gløgg-geleen ovenpå. Sæt glassene tilbage på køl. Pynt med hvid chokolade og mandelflager inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på panna cotta med gløgg-gele Er du ikke så vild med risalamande, så er denne panna cotta med gløgg-gele måske lige noget for dig. En fløjlsblød vaniljepannacotta, som toppes med gløgg-gele og hakket hvid chokolade. En virkelig lækker juledessert, som samtidig er utrolig nem at lave! Det er nemlig helt genialt at kombinere den kendte pannacotta med en omgang gløgg, som jo én af julens drikke. Du kan til geleen bruge en hjemmelavet gløgg eller en færdigkøbt gløgg. Det bestemmer du helt selv. Vi har dog en opskrift på hjemmelavet gløgg her, som du kan bruge, hvis det er. Vi har toppet dem med hakket hvid chokolade men du kan også toppe med andre ting. Det kunne være hakkede, brændte mandler, mandelsplitter eller hvad du ellers tænker kunne være lækkert derpå. LÆS OGSÅ: Risalamande cheesecake Juledessert i glas Det er uden tvivl en af årets nemmeste juledesserter, da den laves i glas. Den er derfor nem at servere og så kan det hele gøres klar på forhånd og blot sættes på køl. Så holder du julefrokost eller har gæster på besøg, så bliver det nærmest ikke nemmere at servere denne dessert. Den kræver i hvert fald ingen stress i køkkenet, hvilket vi elsker. Hvor mange dage før kan den laves? Du kan lave panna cotta op til 2-3 dage før. Vi anbefaler højst 2 dage. For er der eventuelle rester, så kan de nemlig også holde sig til dagen efter, hvis den er lavet 2 dage før. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.