Paprikasovs

Opskrift på paprikasovs 
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet paprikasovs med paprika og piskefløde. Server paprikasauce til kylling, steaks, bøf eller hvad du ellers har lyst til.

Ingrediensliste

  • 2 dl. vand
  • 0,5 stk. oksebouillonterning
  • 20 g. smør
  • 1 tsk. paprika
  • 0,5 tsk. cayennepeber
  • 1,5 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. tomatpure
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 1 dl. piskefløde
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs bouillonterning i kogende vand. Sæt bouillonvandet til side (evt. i en lille kande, som er nem at hælde af).
  2. Smelt smør i en gryde.
  3. Tilsæt paprika og cayennepeber.
  4. Tilsæt hvedemel. Pisk det godt sammen, så du får en “melbolle”.
  5. Tilsæt herefter bouillonvand lidt efter lidt, imens der piskes. Din sovs skulle gerne tykne i takt med, at den får lov til at koge op.
  6. Tilsæt herefter tomatpure, engelsk sauce og piskefløde. Pisk det hele godt sammen. Lad sovsen få et opkog, så den tykner.
  7. Smag til sidst til med salt/peber og evt. lidt mere engelsk sauce eller tomatpure.
  8. Server med det samme. Du kan servere den til en lækker steak med små smørstegte kartofler.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Arla 

Opskrift på paprikasovs

Her får du en nem opskrift på hjemmelavet paprikasovs eller paprikasauce. Det er en mild sauce, som smager skønt til kylling, bøf, steaks og meget mere. Det er en opbagt sovs, som bliver lavet på en opbagning af smør og hvedemel. Herefter tilsættes paprika, bouillonvand samt lidt fløde. Den tager ikke mere end 5-10 minutter at lave og så smager den altså virkelig forrygende.

Vi bruger altid smør i en opbagt sauce. Det giver den absolut bedste sovs, som er cremet og lækker. Generelt er vi ret glade for at bruge smør i madlavningen, da det ofte lige giver det sidste løft til en ret. Vi bruger også altid smør i stedet for margarine eller andre fedtstoffer.

Det er på ingen måde svært at lave en hjemmelavet sauce. Det er faktisk én af de nemmeste ting, som de fleste kan lære. Hvis man blot sørger for ikke at have blusset alt for varmt, så er det nemt at styre temperaturen uden, at det brænder på.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet bearnaisesauce

Opskrift på paprikasovs 

Hjemmelavet paprikasauce

Det er som sagt super nemt at lave en hjemmelavet paprikasauce. Generelt er det super nemt at lave hjemmelavet sovs lavet på en opbagning, da basen blot består af smør og hvedemel. Man smelter først smør og herefter tilsættes mel. Dette pisker man til en “melbolle”, som er hele basen for saucen. Det er nemlig denne opbagning, som gør, at din sauce bliver tyk. Herefter tilsættes enten bouillonvand, kogevand fra kartofler, mælk eller fløde alt efter hvilken sauce du vil lave.

Hjemmelavet paprikasauce 

Paprikasovs som tilbehør

Vi serverede vores paprikasovs som tilbehør til en lækker steak stegt med hvidløg og frisk timian. Hertil lavede vi små smørstegte kartofler, som blev vendt i frisk persille. Det er en simpel og lækker fredagsmenu eller weekendmad, når det skal være lidt ekstra lækkert. Og når man først kan lave en hjemmelavet sovs, så holder man sig altså fra pulversauce. Det bliver jo bare lidt mere lækkert med en hjemmelavet udgave.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar