Pasta med mozzarella og tomat

Pasta med mozzarella og tomat
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pasta med mozzarella og tomat. En dejlig pastaret i tomatsauce med frisk mozzarella på toppen.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 dl. vand
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 1 nip sukker
  • 0,5 dl. piskefløde
  • 0,5 bundt frisk basilikum
  • 30 g. parmesan
  • 210 g. spaghetti
  • 1 pk. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Varm en gryde op med olivenolie.
  3. Kom løg og hvidløg i. Sauter det et minuts tid.
  4. Tilsæt så hvidvinseddike, tomatpure, hakkede tomater på dåse, vand, tørret oregano, timian, chiliflager og sukker. Rør det godt sammen.
  5. Hak basilikum groft og kom også det i.
  6. Lad det simre ved middel varme i omkring 10 minutter.
  7. Blend det så med en stavblender eller i en blender. Hæld det tilbage i gryden og tilsæt piskefløde (kan erstattes med madlavningsfløde) og fintrevet parmesan. Rør det godt sammen.
  8. Smag saucen til med salt/peber.
  9. Kog spaghetti efter pakkens anvisning.
  10. Når pasta er al dente, så tages noget af pastavandet fra og resten af vandet hældes fra.
  11. Kom pasta op i saucen og tilsæt også lidt af pastavandet.
  12. Rør det hele godt sammen og lad pastaretten samle sig. Tilsæt evt. mere pastavand for at gøre saucen mere cremet.
  13. Anret i dybe tallerkener og top med frisk mozzarella, som er revet i mindre stykker og evt. blade af basilikum.
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pasta med mozzarella og tomat

Her får du vores bedste opskrift på en simpel omgang pasta med mozzarella og tomat. Pasta i en hjemmelavet tomatsauce, som indeholder frisk basilikum, et skvæt fløde og parmesan. Det giver sådan en dejlig og afbalanceret tomatsauce, som passer perfekt til en simpel pastaret som den her. Der vendes spaghetti i tomatsaucen og så toppes det hele med stykker af frisk mozzarella og frisk basilikum. Nogle gange så behøves det ikke at være så fancy for at være godt. Det er den her pastaret et bevis på. Ofte skal man heller ikke komplicere aftensmaden for meget. Fik vi serveret sådan en pastaret her, så ville vi være lykkelige. Det kan kun gøre en lidt grå hverdag en smule bedre. Server evt. med noget lækkert brød til, så har du alletiders aftensmad.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på pastaretter uden kød her

Pasta med mozzarella og tomat

Spaghetti i tomatsauce

Det er en god omgang spaghetti i tomatsauce. Det er en meget mild ret, som dermed også er børnevenlig. Vores drenge på 1 og 2 år elsker i hvert fald en ret som den her. Tomatsaucen har en rund, men mild smag. Den indeholder lidt chili, men det kan man undlade eller man kan tilføje mere, hvis man gerne vil have et ekstra kick i saucen. Og er du ikke til spaghetti, så kan alt slags pasta jo bruges.

Pasta med mozzarella og tomat

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar