Persillesovs

Persillesovs
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

2 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

12 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet persillesovs. En persillesauce er en nødvendighed til stegt og paneret flæsk, rødspættefilet osv.

Ingrediensliste

  • 2 spsk. smør
  • 2,5 spsk. hvedemel
  • 5 dl. mælk
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 bundt frisk persille
  • 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Hak persille fint og sæt til side.
  2. Smelt smør i en gryde.
  3. Når smørret er smeltet, så tilsættes hvedemel og der piskes godt med et piskeris til det samler sig.
  4. Tilsæt så mælk lidt ad gangen, imens der fortsat piskes. Bring det i kog og pisk godt.
  5. Juster selv tykkelsen på saucen. Tilsæt evt. mere mælk, hvis du gerne vil have en tyndere sovs.
  6. Smuldr bouillonterning i (den skal ikke opløses i vand inden). Pisk godt.
  7. Tilsæt finthakket persille og smag til med citronsaft, salt og peber.
  8. Varm sovsen godt igennem og server den varm.
Bedøm denne ret

Opskrift på persillesovs

Sådan en god, hjemmelavet persillesovs er slet ikke svær at lave. Det var en af de første saucer, som vi lærte at lave, da vi begyndte at lave mad. En persillesovs er en nødvendighed, når man serverer stegt eller paneret flæsk, helstegt rødspættefilet osv. Den er samtidig også rigtig simpel og nem at lave og kræver ganske få ingredienser! Vi har i år persille i køkkenhaven og det er sådan en luksus at kunne gå ud og plukke sådan en aromatisk persilledusk til persillesovsen. Så bliver det altså ikke meget bedre!

En persillesauce består af en opbagning, som er lavet på smør, mel og mælk. Vi tilføjer også lidt smuldret bouillonterning i saucen for ekstra smag og lidt citronsaft for syrlighed. Derudover kommes der en masse finthakket persille i. Her kan man bruge både frisk og frossen. Nu vi har så meget persille i køkkenhaven i år, så tror jeg, at vi finthakker det og fryser det ned. Så har vi dejlig persille til hele året, som kan bruges i persillesauce.

LÆS OGSÅ: Klik her og se flere opskrifter på hjemmelavet sauce

Persillesovs

Persillesauce opskrift

En god og nem persillesauce opskrift skal man selvfølgelig altid have i baghånden, når man skal lave en omgang stegt flæsk eller en helstegt rødspættefilet. Som sagt, så laves den på en opbagt sauce, som er én af de nemmeste måder at lave sauce på. Man smelter først smør, tilsætter hvedemel og pisker det godt sammen til en smørbolle. Så tilsættes væske lidt ad gangen, imens der piskes og så kan man selv justere konsistensen på saucen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

  1. Læste forkert og brugte en hel boullionterning – det bliver alt for salt, kan jeg rapportere. Det havde reddet mig, hvis der i fremgangsmåden havde stået “smuldr den HALVE boullionterning”, men jeg kan også bare lære at læse, eller at bruge min sunde fornuft😄

    Mvh Lars

    1. Hej Lars,

      Det kan vi desværre ikke ændre i opskriften, da man jo kan ændre antallet af personer. Ændrer man den til dobbelt så mange personer, så er der nogen, der kommer efter os, fordi der så står en halv bouillonterning i fremgangsmåden 😉

      Kh

Skriv en kommentar