Pistacieis Pistacieis Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 45 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på den bedste pistacieis. En cremet is med pistacienødder, som er god som dessert eller som tilbehør til kage. Ingrediensliste 6 stk. pasteuriseret æggeblomme 100 g. sukker 1 stk. vaniljestang 3 dl. sødmælk 3 dl. piskefløde 4 spsk. pistaciecreme 35 g. pistacienødder Fremgangsmåde Varm en pande op uden fedtstof. Kom pistaciekernerne på. Lad dem riste ved middel varme i ca. 4-5 minutter eller til de begynder at dufte ristede. Tag dem herefter af og lad dem køle helt af. Hak dem groft. Flæk vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret. Kom mælk og fløde op i en gryde. Kom også den tomme vaniljestang i. Lad blandingen koge op til lige under kogepunktet. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekornene til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Hæld forsigtigt mælke-fløde blandingen over i æggeblandingen, imens der fortsat piskes. Når det hele er tilsat, så hældes det hele tilbage i gryden. Varm massen op langsomt ved lav/middel varme til den når en temperatur på 82 grader. Rør jævnligt og brug gerne et termometer. Massen skal tykne og når du kommer en ske i den, så skal bagsiden af skeen gerne dækkes af ismassen. Når ismassen har nået temperaturen, så hældes den over i en beholder. Tag et stykke husholdningsfilm og læg det helt ned ovenpå ismassen (så undgår du kondensvand) og sæt så massen på køl og lad den køle helt af. Kom den afkølede ismasse i ismaskinen (fjern den hele vaniljestang) og lad den køre til konsistensen minder om en fast softice. Tilføj så halvdelen af pistaciecremen (smag til og juster selv hvor meget du vil bruge). Lad ismaskinen køre, så pistaciecremen lige bliver rørt ud. Kom herefter ismassen over i en bøtte. Tilføj evt. lidt ekstra pistaciesmør og hakkede pistacienødder ovenpå og lav et mønster med bagenden af en ske. Sæt den i fryseren i 2-3 timer, så den sætter sig helt. Tag den gerne ud 10 minutter før servering. Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Lås skærm Opskrift på pistacieis Det her er vores opskrift på en lækker hjemmelavet pistacieis og dét var på tide! Pistacieis er nemlig én af vores yndlingsis og vi har slet ikke tal på hvor mange kugle vi har spist af den skønne is igennem årenes løb. Vi har ofte været på ferie i Italien, hvor man har kunne få den absolut bedste pistacieis. Nu var det på tide, at vi selv lavede en opskrift på det, så vi ikke skal længes alt for meget efter Italien. Den her pistacieis er lavet på ismaskine, da det giver det bedste resultat. Du får den mest cremet is på den måde og især når der også er pistacie i. Vi bruger en færdigkøbt pistaciecreme, som både kommer i selve ismassen og som vi laver swirls med på toppen af isen. Vi bruger en fra Gridelli, men vi har også planer om snart at lave en opskrift på hjemmelavet pistaciecreme. Så stay tuned for det! Men der er ingen tvivl om, at det her er en af de bedste isvarianter. Skulle vi vælge to, så ville det nok være denne og så amarenakirsebær. En kugle af én af disse og så har man sådan en god dessert. Man kan servere isen, som den er. Eller man kan servere den til en dessertkage. Det kunne være en mazarinkage, som er godt tæt i krummen. Der ville den her is altså gå godt til. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på ismaskine her Pistacie dessert opskrift Og når vi snakker om pistacie dessert, så ligger den her altså helt i toppen. Der er ingen andre pistaciedesserter, som kan hamle op med hjemmelavet pistacieis. Nok også fordi man selv kan justere mængden af pistaciecreme til isen. Så er du meget vild med det, så tilføj blot ekstra creme til ismassen eller mere til dine swirls på toppen. For at give det hele lidt knas også, så har vi også kommet ristede pistacienødder på toppen. Det giver lige lidt crunch og det sidste pift til den hjemmelavede is. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.