Pumpkin pie

Pumpkin pie
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

2 timer og 15 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 5 minutter

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på amerikansk Pumpkin Pie. Lav en lækker og smagfuld græskartærte, som er god til kaffen. Server med flødeskum.

Ingrediensliste

  • Tærtedej

  • 175 g. hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • 120 g. smør
  • 60 ml. vand
  • Tærtefyld

  • 1 stk. hokkaidogræskar
  • 0,5 dl. mælk
  • 3 stk. æg
  • 100 g. sukker
  • 75 g. brun farin
  • 0,5 spsk. majsstivelse
  • 1,5 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 0,25 tsk. stødt muskatnød
  • 1 kvinspids stødt nellike
  • 2,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Tærtedej

  1. Kom hvedemel og salt i en skål og smuldr sammen med fingrene.
  2. Skær smør i små tern og kom i skålen. Saml dejen med lidt koldt vand til den er ensartet og akkurat samlet.
  3. Del dejen i to og pres hver klump lidt flad og kom dem i en pose eller pak ind i husholdningsfilm. Sæt på køl 1-2 timer.
  4. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  5. Smør tærteformen grundigt med lidt smør.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul dejen ud i 0,5 cm. tykkelse (vi brugte en Ø26 form). Sørg for at dejen er stor nok til at dejen også dækker siderne af formen.
  7. Kom mørdejen ned i formen og pres godt ud langs siderne.
  8. Tærten skal blindbages. Kom derfor et stykke bagepapir ovenpå mørdejen. Kom noget tungt i (kikærter eller lignende), så det fylder tærten ud.
  9. Blindbag tærtedejen i ca. 12-15 minutter.
  10. Lad den nu køle af imens fyldet gøres klar.

Tærtefyld

  1. Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
  2. Skær hokkaidogræskar ud i kvarte og fordel på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag i ovnen i 45 minutter.
  4. Skrab græskar-kødet fra skrællen og kom i en blender sammen med mælk.
  5. Blend godt igennem til puréen er helt glat.
  6. I en anden skål piskes æg og sukker luftigt med en elpisker.
  7. Herefter tilsættes brun farin, majsstivelse, krydderier og piskefløde. Pisk grundigt sammen.
  8. Til sidst vendes græskarpuréen i.
  9. Hæld nu massen i tærteformen ovenpå tærttedejen.  Fyld den kun 2/3 op, da det hæver under bagning.
  10. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader alm. ovn i cirka 50 minutter.
  11. Pisk lidt flødeskum til servering.
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Opskrift på pumpkin pie

Med alt det fokus der er på USA lige nu, så fik vi lyst til at lave pumpkin pie. En ægte amerikansk pumpkin pie eller græskartærte, som det også hedder. En sprød mørdej, som fyldes med græskarfyld. Server græskartærten med flødeskum til og så har du alletiders dessert. Vi holder ofte sådan nogle temaaftener sammen med vores venner. Det vil sige, at vi spiser sammen ud fra et tema som kunne være et land. Her trak vi på et tidspunkt USA og skulle lave en amerikansk-inspireret menu til aftensmad. Bare et lille forslag, hvis du trænger til lidt udfordring og gerne vil smage ny mad.

Så den stod altså på pumpkin pie til dessert. Til forret stod den på hjemmelavede mozzarellasticks og hotwings. Til hovedret var der byg-selv cheeseburger. Og så var der ellers bare købt amerikansk øl og masser af snacks. Det er nu sjovt, fordi man får udfordret den mad man normalvis laver. Men det var altså første gang vi lavede pumpkin pie og sidenhen har vi lavet den et par gange. Så nu tænkte vi, at vi ville have en udgave her på hjemmesiden.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med hokkaidogræskar her

Pumpkin pie

Græskartærte – en amerikansk pumpkin pie

En græskartærte eller en amerikansk pumpkin pie laves med mørdej og græskarfyld. I USA bruger de græskar fra dåse, men det er svært at opstøve her i Danmark. Så i stedet for bager vi græskar på forhånd og skraber kødet ud, inden det blendes med mælk for at få det blendet helt ud. Græskartærten skal desuden serveres med en kold klat flødeskum, så er kagen og desserten altså fuldendt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar