Mozzarella sticks Mozzarella sticks Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på sprøde mozzarella sticks med ost indeni. En sprød og lækker snack med mozzarella, som paneres i pankorasp. Ingrediensliste Mozzarella sticks 400 g. frisk mozzarella 100 g. hvedemel 100 g. pankorasp 1 stk. æg 1 liter raps- eller solsikkeolie salt/peber Tomatsovs 250 g. cherrytomater 1 stk. løg 2 fed hvidløg 0,2 bundt frisk basilikum 2 spsk. olivenolie salt/peber Fremgangsmåde Dræn mozzarella og lad det gerne ligge i sigten i 20-30 minutter, imens du laver tomatsovsen. Start med tomatsovsen. Hak hvidløg og løg fint. Opvarm olivenolie i en gryde. Kom løg og hvidløg i gryden og svits af ved mellem-høj varme. Imens skylles og skæres tomater i kvarte. Når løgene er faldet sammen tilsættes tomater. Riv basilkumsblade af stilken, skyl stilkene og tilsæt dem til tomatsovsen. Lad tomatsovs simre ved middel varme i cirka 10-15 minutter. Rør rundt i gryden engang i mellem. Smag til med salt, peber og eventuelt et lille nip sukker. Brug en stavblender eller kom det hele op i en blender og blend det til en cremet sovs. Sæt til side. Varm olie op i friture eller gryde til omkring 180 grader. Skær mozzarella ud i passende stykker. Find 3 skåle og kom hvedemel i den ene, pisk et æg i den anden og kom pankorasp, salt og peber i den tredje. Vend mozzarella i mel, derefter æg og til sidst pankorasp. Kom mozzarella i den varme olie og lad dem stege i ca. 4-5 minutter til de er gyldne. Tag dem op med en hulske og læg på en tallerken med fedtsugende papir. Fortsæt med alle dine mozzarellasticks. Anret på et fad og server med din tomatsovs. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mozzarella sticks Her får du opskriften på sprøde og fedtede (på den gode måde) mozzarella sticks. Hjemmelavede mozzarellasticks, som laves af mozzarella der paneres i pankorasp og frituresteges. Vi serverer dem med en tomatsovs til, så man har noget at dyppe dem i. Det er sådan en lækker lille snack eller appetizer. Fingermad på den snaskede og gode måde. Måske du har prøvet at købe de der færdiglavede mozzarellasticks, som bare skal i friture? Det er faktisk nemt at lave selv og det smager også bedre. Så kan man nemlig også selv styre hvor tyk en panering, der skal på. Og man må gerne dobbelt-panere, hehe. Så har man altså hurtigt en sprød lille snack. Måske du mangler noget at servere næste gang du får gæster eller som en appetizer til nytår. Så kan vi altså varmt anbefale dem her. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på tapas og små retter her Snack med ost Det er en lækker lille snack med ost. Vi har blot brugt bøfmozzarella eller frisk mozzarella. Man kan med fordel også købe en fast frisk/dehydreret mozzarella til formålet. Så skal du nok i et større supermarked, men så får du en mere fast ost, som ikke bliver våd. Men ellers kan vi også anbefale, at du lader osten ligge og dryppe af i en sigte noget tid inden den skal bruges. Det hjælper også gevaldigt på hvor våd den er. Det er en lækker snack med ost, som kræver ganske få ingredienser. Vi har valgt at servere med tomatsovs til, da de her mozzarella sticks gerne skal have noget dyppelse til for at gøre dem ekstra gode. Det kunne også være aioli, en krydderurtedip eller lignende. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.