Rabarbersirup med mynte og citron Rabarbersirup med mynte og citron Opskrift til 123456789101112131415 dl. Opskrift til 5 dl. Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 5 timer og 20 minutter Samlet tid 5 timer og 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på hjemmelavet rabarbersirup med mynte og citron. Brug rabarbersirup på skyr eller yoghurt, til drinks, desserter og meget mere. Ingrediensliste 500 g. rabarber 200 g. sukker 5 dl. vand 0,3 bundt frisk mynte 1 stk. økologisk citron Fremgangsmåde Skyl rabarber, citron og mynte. Snit rabarber og skær citron i både. Find en gryde og kom rabarber, vand og sukker i. Lad det koge op og dernæst skal det simre under låg i 20 minutter. Du kan løbende tjekke konsistensen. Det skal være sirupsagtig og må ikke være vandet. Vær opmærksom på, at den også vil tykne lidt, når den køler af. Kom citron og mynte i væden og lad den køle ned. Når væden har nået stuetemperatur kommes den på køl og skal trække i 4-5 timer. Det trækker smag og duften fra mynte og citron samtidig med at det trækker den flotte røde farver ud af rabarberne. Efter 5 timer på køl hældes siruppen gennem en fin si og herefter er den klar til brug. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på rabarbersirup med mynte og citron Hjemmelavet rabarbersirup med mynte og citron. Vi har allerede en helt almindelig opskrift på rabarbersirup, men vi fik lyst til at eksperimentere med en ny slags. Så det er blevet til denne rabarbersirup med mynte og citron. Den smukkeste sirup, som er genial at bruge til drinks, til desserter eller som topping på skyr eller græsk yoghurt. I år har vi simpelthen haft så mange rabarber og de skulle selvfølgelig ikke gå til spilde. Derfor har vi været i gang med rabarbersaft, sirup og forskellige kager. Den her sirup med rabarber er også kommet for at blive. Det er en dejlig variation af sirup med rabarber, som også får selskab af mynte og citron. Det tilfører noget ekstra dybde til rabarbersiruppen, hvilket også kan noget. Sådan en sirup kan blandt andet bruges til at lave de lækreste sommerdrinks. I mange opskrifter skal man bruge rabarbersirup og så kan man altså vælge om man laver den her variant med mynte og citron eller en helt almindelig. De giver forskellige resultater, men begge slags er virkelig gode. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med rabarber her Sirup med rabarber, mynte og citron Kombinationen af rabarber, mynte og citron i en sirup er så god. Den får lidt mere syrlighed og noget dybde fra mynten. Den får noget mere kompleksitet. Du kan også koge saft på den samme kombination. Forskellen på sirup og saft er blot, at siruppen koges lidt mere ind, så den bliver tykkere og mere koncentreret. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.