Rabarbertærte

rabarbertærte
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift med billeder af fremgangsmåde til en lækker og nem rabarbertærte. Den er lavet med friske, danske rabarber og mandler.

Ingrediensliste

  • Mørdejsbund

  • 170 g. hvedemel
  • 90 g. smør
  • 40 g. flormelis
  • 1 stk. æggeblomme
  • 2 spsk. vand
  • Fyld

  • 100 g. smør
  • 150 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. mandler
  • 2 stk. æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 100 g. rabarber
  • 15 g. mandelsplitter

Fremgangsmåde

Mørdejsbund

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel og flormelis  i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
  2. Tilsææg og vand og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 30 minutter.
  3. Rul nu mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 20-22 cm i diameter).
  4. Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Stil den på køl.

Fyld

  1. Blend mandler, så de bliver som mandelmel. Det gøres nemt i en foodprocessor eller minihakker.
  2. Tilsæt blødt smør, æg, sukker, vaniljesukker og hvedemel og blend det til du får en ensartet masse.
  3. Fordel dit fyld oven på din mørdejsbund.
  4. Rens rabarber og skær i mindre stykker.
  5. Pres stykker af rabarber ned i fyldet.
  6. Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
  7. Drys med mandelsplitter inden du kommer den i ovnen.
  8. Bag den i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Hold øje med den efter de 25 minutter. Den skal være let gylden på toppen.
  9. Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af.
  10. Server med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på rabarbertærte

En lækker og nem opskrift på hjemmelavet rabarbertærte med mandler og friske rabarber. Det er en skøn sommerkage og en god måde til at få brugt de danske rabarber på. Server din rabarbertærte med en klat creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum. Det er en helt fantastisk sommerdessert, som bare smager af sol og sommer.

LÆS OGSÅ: Rabarbercrumble

Lad det koge op ved lav-middel varme.Lad det småkoge i 10-15 minutter, alt efter hvilken konsistens du ønsker.Tag gryden af blusset.Skold et gammelt syltetøjsglas eller patentglas med kogende vand.Hæld din marmelade på glasset. Sæt låget på og sæt det på køl.Det kan holde sig 2 måneder uåbnet og 2 uger efter det er åbnet på køl.

Rabarbertærte med mandler

Vi ved, at de fleste opskrifter bruger marcipan i tærten. Vi har dog valgt at undlade den og i stedet lave fyldet af mandler, smør, sukker og æg. Det giver også en mazarinagtig konsistens, som er perfekt til de letsyrlige rabarber.

Lad det koge op ved lav-middel varme.Lad det småkoge i 10-15 minutter, alt efter hvilken konsistens du ønsker.Tag gryden af blusset.Skold et gammelt syltetøjsglas eller patentglas med kogende vand.Hæld din marmelade på glasset. Sæt låget på og sæt det på køl.Det kan holde sig 2 måneder uåbnet og 2 uger efter det er åbnet på køl.

Tærte med rabarber og mandler

Udover mazarinfyldet, så er der også en mørdejsbund. Den er sprød og giver lige det sidste til kagen. Eftersom det er en tærte med rabarber, så giver det sig selv, at der er rabarber i. Men du kan sagtens bytte rabarber ud med en anden frugt eller andre bær. Vi kan blandt andet anbefale hindbær eller blåbær.

Lad det koge op ved lav-middel varme.Lad det småkoge i 10-15 minutter, alt efter hvilken konsistens du ønsker.Tag gryden af blusset.Skold et gammelt syltetøjsglas eller patentglas med kogende vand.Hæld din marmelade på glasset. Sæt låget på og sæt det på køl.Det kan holde sig 2 måneder uåbnet og 2 uger efter det er åbnet på køl.

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar