Rabarbercrumble
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
25 minutterSamlet tid
40 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på den bedste rabarbercrumble med marcipan og havregryn. En af de bedste desserter med rabarber, som smager helt fantastisk.
Ingrediensliste
-
Rabarberbund
- 380 g. rabarber
- 50 g. sukker
-
Crumble
- 75 g. smør
- 70 g. hvedemel
- 100 g. marcipan
- 30 g. havregryn
- 70 g. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
-
Til toppen
- 10 g. hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
- Rens rabarber og skær dem i små stykker af ca. 2-3 cm. Den angivede vægt er, når du har skåret og renset dem.
- Bland rabarber med sukker og lad det stå og trække, imens du forbereder crumbledejen.
- Bland alle ingredienserne til crumbledejen i en skål. Ælt det sammen med hænderne. Jo længere du ælter, jo mere vil den samle sig, da smørret bliver blødgjort med varmen fra dine hænder. Du skal have en sammenhængende dej.
- Fordel rabarber i bunden af et tærtefad med en diameter på ca. 22 cm.
- Fordel herefter din crumbledej ovenpå.
- Til sidst fordeler du hasselnøddeflagerne ovenpå.
- Bag kagen i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores.
- Den skal være gylden og sprød på toppen.
- Tag din crumble ud af ovnen og lad den køle en smule af.
- Server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
TIP: Du kan sagtens forberede alle elementerne i god tid, så du blot skal fordele crumbledejen udover inden bagning. Dette gør, at det er en super nem dessert, da meget kan laves i forvejen.
Nem opskrift på den bedste rabarbercrumble
Rabarbersæsonen er i gang og du får derfor vores bedste opskrift på rabarbercrumble lige her. Den er super let at lave og så smager den helt forrygende. Vi elsker at få den med en klat god creme fraiche til, men du kan også sagtens servere vaniljeis eller flødeskum til.
Vi elsker, når rabarber kommer i sæson. Det giver mulighed for at lave en masse lækre desserter og bagværk. Vi plejer også at fryse friske rabarber ned. Så kan man nemlig lave alle tingene hele året rundt.
LÆS OGSÅ: Rabarbersaft
Rababercrumble opskrift
Det her er den bedste og nemmeste opskrift på rabarbercrumble, hvis du spørger os. En tilpas sprød og lækker crumble på toppen af de letsyrlige rabarber. Det bliver ikke en bedre kombination. Server med en klat kold creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis. Så har du i vores øjne den skønneste og nemmeste dessert.
Rabarbercrumble med marcipan og havregryn
Selve den sprøde crumble eller crumbledej bliver lavet på blandt andet marcipan, havregryn og smør. Det giver en crumble, som er sprød på ydersiden, men som er blød og lækker nedenunder. Kombinationen af havregryn og marcipan gør noget helt fantastisk og vi ville ikke udelade nogle af tingene.
Rabarbercrumble med mandler eller hasselnødder
På toppen, inden den kommer i ovnen, drysser vi altid med enten mandler eller hasselnødder. Du kan selv hakke dem eller du kan købe mandelflager eller hasselnøddeflager. Hvis du er mere til kokos, så kan du også drysse med lidt revet kokos på toppen. Det giver lige det sidste pift til desserten.
Opskrift med rabarber
Det her er én af vores yndlings opskrifter med rabarber. Generelt elsker vi desserter, som kombinerer det letsyrlige med noget sødt. Det skaber den perfekte balancegang. Og det er dét den her dessert kan. At den så oven i købet er super let at lave er blot et plus.
Rabarberdessert
Så hvis du vil lave den bedste rabarberdessert, så er det denne rabarbercrumble eller rabarbersmuldrekage, som du skal lave. Simpelt, men virkelig godt!
Fordelen er også, at du kan forberede rigtig meget af den på forhånd. Du kan gøre rabarber klar i fadet og samle din crumbledej. Så skal den blot fordeles udover inden bagning og voila, så kan du servere friskbagt crumble til dine gæster i weekenden.
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.