Ratatouille Ratatouille Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på ratatouille i ovn. Ratatouille er en smagfuld ret med grøntsager, som bliver bagt i fad med tomatsauce. Ingrediensliste Tomatsauce 2 spsk. olivenolie 2 fed hvidløg 1 stk. løg 400 g. hakkede tomater på dåse 1 spsk. tomatpure 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. tørret basilikum 2 tsk. hvidvinseddike 1 tsk. sukker salt/peber Fyld 1 stk. rød peberfrugt 0,5 stk. squash 0,5 stk. aubergine 2 stk. rødløg 4 stk. tomat 0,25 bundt frisk persille Fremgangsmåde Start med tomatsaucen. Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med olie. Kom løg og hvidløg i. Lad det sautere et par minutter. Tilsæt så tomatpure, hakkede tomater, krydderier, hvidvinseddike, sukker samt salt/peber. Skru lidt ned og lad det hele simre ved middel varme i ca. 15-20 minutter. Blend evt. det hele med en stavblender, hvis du gerne vil have en cremet tomatsauce uden klumper. Smag saucen til med salt/peber. Fordel tomatsaucen i bunden af et fad. Skær peberfrugt, squash, aubergine, rødløg og tomat i tynde skiver. Læg dem lagvis i hele fadet. Pensl til sidst gerne med lidt olie over det hele. Krydr med salt og friskkværnet peber ovenpå. Bag din ratatouille i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 30 minutter. Tag herefter fadet ud. Lad gerne fadet trække 10 minutter inden servering, så det hele lige samler sig. Drys evt. med lidt frisk persille på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på ratatouille En klassisk ratatouille i ovn er hvad du får opskriften på. Første gang vi stiftede bekendtskab med fransk ratatouille var faktisk, da vi så filmen under samme navn. Filmen om en rotte, som har de største kulinariske evner. Det var en af vores yndlingsfilm som små. Så hver gang navnet ratatouille bliver nævnt, så tænker vi altid på den film som det første. Derefter på den her lækre ret med bagte grøntsager i tomatsauce. Det er virkelig det dejligste tilbehør, som får masser af smag og som samtidig er nemt at lave. Det er det perfekte tilbehør til så mange forskellige retter. Selve navnet betyder faktisk “at blande sammen”, da den består af forskellige grøntsager. Vi har brugt peberfrugt, squash, rødløg, aubergine og tomater. De skæres i tynde skiver og så lægges de lagvist i et fad, hvor der er tomatsauce i bunden. Det hele bliver så bagt i ovnen, hvilket fremhæver grøntsagernes smag og samtidig gør dem møre. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på fransk mad her Grøntsager i fad Det er den dejligste omgang grøntsager i fad, som på ingen måde er kedeligt. Hvis man gerne vil lave noget andet tilbehør end en typisk salat, så kunne det her være et bud. Grøntsagerne bliver nemlig bagt møre, hvilket fremhæver sødmen og smagen i grøntsagerne. Vi laver selv tomatsaucen, men man kan også bruge et glas færdiglavet tomatsauce for at gøre det endnu nemmere. Så er det virkelig noget nemt tilbehør, som jo bare passer sig selv i ovnen, så snart det er samlet i fadet. Det får det fineste udtryk, når grøntsagerne skæres i tynde skiver og lægges i lag i fadet. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.