Ravioli med jomfruhummerhaler

Ravioli med jomfruhummerhaler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på ravioli med fyld af jomfruhummerhaler, mascarpone, dild og citron. Serveret med smørstegte jomfruhummerhaler.

Ingrediensliste

  • Pastadej

  • 4 stk. æg
  • 400 g. hvedemel
  • Fyld

  • 650 g. jomfruhummerhaler
  • 125 g. mascarpone
  • 1 bundt frisk dild
  • 0,5 stk. citron
  • salt/peber
  • Sauce

  • 3 stk. skalotteløg
  • 2 dl. hvidvin
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 250 g. smør
  • salt/peber

Fremgangsmåde

Pastadej

  1. Kom hvedemel (tipo 00) eller durummel ud på bordet. Lav en fordybning i midten.
  2. Klik æg ud i hullet.
  3. Tag en gaffel og begynd at inkorporere melet rundt om, så det får en paste-agtig konsistens. Bliv ved indtil du har alt melet med.
  4. Herefter begynder du at ælte dejen med hænderne.
  5. Som den æltes, jo mere glat og smidig vil dejen blive. Det tager ca. 15 minutter at ælte dejen godt sammen.
  6. Den skal være elastisk og når man trykker på dejen, så skal den gerne “springe” tilbage.
  7. Kom husholdningsfilm rundt om dejen og kom dejen i køleskabet i 30 minutter, så den får lov til at hvile.

Fyld og beurre blanc

  1. Begynd at gøre fyldet klar. Start med jomfruhummerhalerne.
  2. Knæk halen af og brug en saks til at klippe op langs ryggen. Fjern skallen og den mørke tarmstreng. Placer dem i en skål. Fortsæt sådan med dem alle.
  3. Tag nogle af halerne fra, som skal bruges til serveringen. Påregn 2 stk. pr. person.
  4. De resterende haler hakkes fint med en kniv.
  5. Hak desuden dild fint (gem evt. lidt til pynt).
  6. Bland jomfruhummerhaler, finthakket dild, mascarpone, lidt citronsaft, salt og peber i en skål.
  7. Sæt på køl indtil brug.
  8. Gør klar til din beurre blanc. Hak skalotteløg fint. Kom dem i en gryde sammen med hvidvin og hvidvinseddike. Bring det i kog. Skru lidt ned, når det koger og lad det så reducere til halvdelen.
  9. Del pastadejen i 4 og rul ud til et aflangt tyndt stykke (drys godt med mel undervejs). Så tyndt som muligt.
  10. Drys mel på bordet og læg dem ovenpå.
  11. Tag dit fyld ud og fordel små klatter af det ned langs stykket (gør plads til at kunne stikke ud med form).
  12. Find et glas vand og dyp din finger i det og bevæg den våde finger rundt om fyldet. Læg et stykke pastadej ovenpå. Tryk let rundt om fyldet. Stik raviolier ud med et glas eller en udstikker. Kom raviolierne over i lidt mel og vend dem let rundt, så de ikke klistrer.
  13. Sådan fortsætter du med det andet stykke.
  14. Bring en stor gryde i kog med vand i rigeligt letsaltet vand.
  15. Imens vandet bringes i kog, så færdiggøres din beurre blanc.
  16. Bring din hvidvinsblanding i kog.
  17. Imens der piskes, så tilsættes der løbende tern af koldt smør. Pisk kraftigt undervejs.
  18. Når alt smørret er tilsat, så bringes saucen næsten op til kogepunktet, hvorefter den tages af blusset.
  19. Smag til med salt/peber.
  20. Kom dine raviolier i det kogende vand. Lad dem koge i ca. 3-4 minutter (de skal være al dente).
  21. Varm en pande op med smør. Kom de jomfruhummerhaler på, som du tog fra, på. Lad dem stege meget kort, så de blot lige får farve. Krydr med salt/peber og tag fra.
  22. Anret dine raviolier på tallerkener. Top med din beurre blanc og dine smørstegte haler. Top evt. med frisk dild og server med det samme.

 

Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på ravioli med jomfruhummerhaler

Skal du lave hjemmelavet ravioli, så lad det være disse ravioli med jomfruhummerhaler, mascarpone og dild. Har du kastet dig ud i hjemmelavet pasta? Hvis ikke, så kan vi virkelig anbefale dig det. Det er slet ikke så svært et projekt og kræver kun få ingredienser. Vi har investeret i en pastamaskine. De kan købes i forskellige prisklasser og vi har ikke en, som er helt vildt dyr. Så hvis du er en af dem, som aldrig ved hvad du skal ønske dig i fødselsdagsgave eller til jul, så ønsk dig da en pastamaskine! Den kan jo bruges til en ret som denne, men også til at hjemmelavet pasta til kødsauce og meget mere. Og ens pasta-game bliver altså lige løftet, når man topper med hjemmelavet pasta.

De her ravioli er lavet med jomfruhummerhaler, mascarpone, frisk dild og citron. En simpel, men virkelig godt kombination! Og så har vi toppet den med en fed beurre blanc sauce, som er sådan en hvid sauce lavet på smør. Det er en dejlig sommerret eller forret, hvis du vil kræse lidt ekstra om dine gæster.

LÆS OGSÅ: Klik her og se alle vores opskrifter på forretter med fisk

Ravioli med jomfruhummerhaler

Hjemmelavet ravioli med fyld af jomfruhummerhaler

Sådan en omgang hjemmelavet ravioli kan jo fyldes med alverdens lækre sager. Vi er særligt glade for jomfruhummer og jomfruhummerhaler, så selvfølgelig skulle vi prøve en variant med fyld af det. Jomfruhummerhalerne pilles og så tager vi et lidt fra, som smørsteges og kommes ovenpå. Resten hakkes fint og så blandes det med mascarpone, frisk dild og citron til fyldet. Hvis du ikke er til mascarpone, så kan du også erstatte med ricotta.

Server herligheden med en god hvidvin og noget godt brød til, så har du alletiders sommerret eller forret, som uden tvivl vil tage kegler. Og hvis det nu skal serveres for gæster, så kan du lave fyldet og forme ravioli på forhånd. Så skal de blot koges og din beurre blanc skal laves inden servering.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar