Risalamande cheesecake

risalamande cheesecake
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på risalamande cheesecake. Den bedste ostekage med kirsebær, digestivekiks og risengrød. En rigtig jule cheesecake, som du sagtens kan lave et par dage før. Den nemmeste juledessert til mange gæster.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 180 g. digestivekiks
  • 90 g. smør
  • Risengrød

  • 0,5 dl. vand
  • 50 g. grødris
  • 3 dl. sødmælk
  • Fyld

  • 60 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 150 g. naturel flødeost
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 5 husblas
  • Kirsebærgele

  • 500 g. kirsebærsauce
  • 3,5 stk. husblas
  • Pynt

  • 50 g. brændte mandler

Fremgangsmåde

Risengrød

  1. Kog vand op. Skru herefter ned.
  2. Tilsæt grødris og lad det koge ved middel varme under omrøring til risene har suget vandet.
  3. Tilsæt mælk.
  4. Lad det simre ved lav varme i ca. 25-30 minutter, imens der røres jævnlidt. Smag på grøden for at tjekke at risene er færdigkogte.
  5. Tag gryden af varmen. Hæld grøden over i en skål. Læg film over helt nede ved grøden, så den rører (så undgår du at den danner skorpe). Lad grøden køle helt af.

Bund

  1. Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden.
  2. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
  3. Smelt smør.
  4. Bland knust kiks og smør rigtig godt.
  5. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
  6. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.

Midte

  1. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  2. Rør kold risengrød sammen med flormelis, vaniljesukker og flødeost.
  3. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  4. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  5. Tag 2-3 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Du kan godt bruge et piskeris. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  6. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  7. Sæt kagen på køl i minimum 4 timer eller gerne natten over.
  8. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er kirsebærgele.

Kirsebærgele

  1. Læg din husblas i blød i koldt vand.
  2. Hæld kirsebærsauce igennem en si, så du ikke har nogle klumper.
  3. Hæld kirsebærsauce over i en lille gryde og varm det op ved lav-middel varme.
  4. Når husblas er klar, så kommes den over i den varme kirsebærsauce. Husblas røres godt ud, så der ingen klumper er.
  5. Tag kirsebærsauce af varmen og sæt det til side til afkøling. Det er vigtigt, at den får lov til at køle af, inden den hældes på din cheesecake. Lad den gerne stå og blive kold i 20-30 minutter.
  6. Herefter hældes den forsigtig ud på din cheesecake. Brug evt. en ske til at fordele, så undgår du at ødelægge det hvide lag og du får en flot skarp kant.
  7. Sæt kagen tilbage på køl i minimum 1-2 time, så kirsebærgeleen kan sætte sig.
  8. Når du skal have din kage ud af springformen, så er det en god idé at køre en tynd kniv hele vejen rundt i kanten, så kagen slipper springformen uden at gå i stykker.
  9. Pynt evt. med brændte mandler på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på Risalamande cheesecake

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet risalamande cheesecake med kiksebund, ostecreme med risengrød og kirsebærgele på toppen. Denne julecheesecake er vi blevet yderst glade for. Det er nemlig et super godt alternativ til risalamanden, især hvis man skal til flere julefrokoster. 

Vi serverede den for familie til vores årlige julefrokost og alle var helt vilde med den. Det er en rigtig god julekage, som er anderledes end alle de andre juledesserter, som man normalt får op til jul. Den er derfor et super godt alternativ til risalamande og en god idé til hvad man kan servere i stedet for. 

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med kirsebærmousse

risalamande cheesecake

Opskrift på julecheesecake

Den her ris a la mande cheesecake er den perfekte julecheesecake. Sådan en jule ostekage, som er perfekt til jul. Du kan selvfølgelig også lave den på andre tidspunkter, men det kan nogle gange godt være lidt besværligt at få fat i kirsebærsauce uden for julesæsonen. For at gøre den ekstra festlig, så har vi også pyntet med brændte mandler på toppen. Det kan du dog sagtens undlade, hvis det er.

Ostekage med kirsebær

Den her ostekage med kirsebær er hurtigt blevet én af vores favoritter. Kombinationen af den sprøde bund sammen med ostefyldet, som er blandet med risengrød og så kirsebær på toppen er SÅ god. Sådan en ris a la mande ostekage er den perfekte juleostekage.

Derudover er den her opskrift super nem og kræver få ingredienser. Den skal ikke bages, men skal derimod blot stå og stivne i køleskabet. Det er derfor også en kage, som sagtens kan laves i god tid og så blot pyntes inden servering.

risalamande cheesecake

Risalamande ostekage

Til bunden på den her risalamande ostekage kan du bruge almindelige digestivekiks, vaniljekranse, bastognekiks eller peberkager. Du kan bruge lige præcis de kiks du har lyst til. Vi har lavet den både med digestivekiks og kanelkiks – og det må vi sige er en smagssag, hvad man er til! Men hvis du vil være sikker på, at de fleste kan lide den, så ville vi bruge digestivekiks eller vaniljekranse.

Vi fik den godt nok stadig sammen med almindelig risalamande, men folk syntes, at det var dejligt, at der var et alternativ. Med alle de julefrokoster og alt den risalamande, så kan man godt blive lidt træt af det til sidst. Så juleostekagen er et fint bud, hvis man gerne vil lave en anderledes julekage.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej piger er vild med jeres mad og kager❤️?Har i lavet en bog med jeres opskrifter? Jeg er en af dem som er rigtig dårlig til at lave mad?villet være dejligt hvis i lavede en mad skole?bare for mig?Tak og dejlig dag til jer knus Kirsten Rønberg

    1. Hej Kirsten
      Tak for din søde besked 🙂 <3
      Vi har netop nu ikke en fysisk kogebog, men vi har to e-bøger som vi sælger på vores hjemmeside. Vi vil ikke afvise, at det kan blive en mulighed i fremtiden med madskole - det kunne være super hyggeligt!
      Knus og rigtig god weekend til dig.

  2. Hej med jer! Jeg har et par spørgsmål jeg håber i kan svare på 😀
    Hvor meget ville i opveje opskriften med, hvis man har en springform på 25-26 cm? Jeg vil nemlig rigtig gerne lave denne som dessert til en julefrokost hvor vi bliver omkring 18-20 og så derfor lave to i den størrelse. Dertil vil jeg også høre, om det er muligt at lave den et par dage før og så evt. have den stående på frost? Og så vil jeg bare lige sige, at jeg elsker jeres opskrifter og de skaber altid så dejlig inspiration i hverdagen! 🙂

    1. Hej,

      Vi ville gange den med 1,5 hvis du skal bruge en springform på 25-26 cm 🙂

      Du kan sagtens lave den 1-2 dage før. Vi har ikke prøvet at fryse den, så det tør vi desværre ikke sige noget om. Og tak for de søde ord! Det betyder rigtig meget 😀

  3. Hej med jer.
    Jeg ville lige lave en prøveudgave i starten af ugen, fordi vi skal have gæster i morgen 30.11., og jeg ville se, om jeg kunne finde ud af den; må sige prøveudgaven vakte lykke herhjemme?
    Jeg har her til aften været igang med at lave den Risalamande cheesecake, vi skal have i morgen aften, hvor vi får gæster, og den blev lige så fantastisk som prøveudgaven – I har virkelig beskrevet det, så det er lige til at gå til ???
    Ikke sidste gang jeg skal lave denne dessert?
    Elsker iøvrigt jeres opskrifter!

    1. Hej Lene,

      Ej hvor lyder det bare dejligt! Skønt at du har haft succes med opskriften. Hav en rigtig god jul!

      Knus

  4. Hej med jer
    Jeg elsker jeres meget inspirerende opskrifter.
    Jeg har et spørgsmål ang risalamande cheesecake, kan man evt bruge en rest færdig risalamande? Til fyld og så blande med flødeost?
    På forhånd tak Og tak for en dejlig side
    Hilsen Marlene

    1. Hej Marlene,

      Skønt at høre! Og ja, det burde godt kunne lade sig gøre. Så ville jeg blot bruge 550 g. færdiglavet risalamande og så blande flødeost i. 🙂

      Kh

  5. Hejsa

    Et spørgsmål fra Nyborg

    Kan man bruge hytteost i stedet for flødeost ??

    Den skal bruges på lørdag til tøsejulefrokost ????

    Kram nissemor

    1. Hej Heidi,

      Det har vi ikke prøvet, men i så fald – så ville vi blende hytteosten. Vi vil dog anbefale flødeost 🙂

      Kh

  6. Hej..
    Har lige et spørgsmål hvis jeg vil bruge færdiglavet risalamande skal jeg så stadig tilføje husblas og flødeost?
    Glæder mig til at prøve opskriften ☺️
    Mvh Tina

    1. Hej Gitte,

      Det kan du sagtens. Den kan også laves af vaniljekranse eller pebernødder 🙂 God fornøjelse og velkommen til!

      Kh

  7. Hej
    Vi er en familie der ikke er vild med kirsebær kan jeg bruge jordbær til topping i stedet for?
    MVH
    Tina

  8. Hej
    Jeg har en færdig risalamande på køl på 450 gram. Er det nok? Og så skal jeg vel undlade fløden? Men stadig tilføje ost og husblas? 🙂
    Venlig hilsen Sidsel

  9. Hej. I skriver 500 gr kirsebærsovs. Er det med bær i eller ren saft jeg skal bruge. ?
    Super gode opskrifter i har. Mvh?

  10. Hej. Den ser suuuuper lækker ud den opskrift! Vil lave den i morgen. Hvordan kan det være der ikke er mandler i opskriften, når nu der er risalamande cheesecake..? Jeg overvejer at putte hakkede mandler i. Vil I anbefale af putte det i risengrøden eller i bunden? På forhånd tak for svar. 🙂

    1. Hej Maria,

      Vi pynter med brændte, hakkede mandler på toppen i stedet. Men du kan sagtens tilføje mandler til fyldet 🙂

      Kh

  11. Hej,
    I opskriften skriver i 250g kold risengrød, men i kommentarfeltet skriver i fx ‘550g færdig rissalamande’ eller ‘450g rissalamande + piskefløde og husblas’. Det forstår jeg ikke.
    Er 250g kold risengrød korrekt når man skal lave kagen i en 20cm springform?
    Mvh
    Helene

    1. Hej,

      Du skal bruge 250 g. kold risengrød. Der var nogle, som allerede havde en færdig portion risalamande, hvor der allerede var blandet fløde i. Det er det vi har svaret på i kommentarfeltet.

      Kh

    1. Hej Pia,

      Desværre ikke. Men vi tænker, at hvis du bruger laktosefri mælk, flødeost og piskefløde, at så kan det sagtens lade sig gøre :-)!

      Kh

  12. Hvor længe kan den holde sig på køl mon? Kan jeg lave den lørdag formiddag og servere den mandag formiddag?

  13. Perfekt – tak for svaret.
    Vil det være en god idé at pensle bunden med chokolade, så den ikke trækker så meget fugt?

  14. Hej mummum

    Jeg vil rigtig gerne lave denne kage til årets julefrokost, og for at slå to fluer med et smæk, vil jeg lave risengrød til aftensmad. Hvor mange gram færdig risengrød skal jeg ca. bruge?
    Tak for altid mega lækre opskrifter!

  15. Hej Piger
    Tak for nogle gode opskifter.

    Hvis jeg bruger en Rislamande pølse på 500g,
    skal alt dette så også i ?

    60 g. flormelis
    2 tsk. vaniljesukker
    150 g. naturel flødeost
    3 dl. piskefløde
    1 spsk. citronsaft
    5 husblas

    1. Hej,

      Vi ville bruge 350 g. af risalamande pølsen og så udelade flormelis og vaniljesukker, da den sikkert er sød nok i forvejen. Og så stadig komme flødeost og piskefløde i 🙂

      Kh

  16. Hej! Tak for en lækker opskrift – den skal bruges til julefrokost.
    Kan man slet ikke lave fyldet uden husblas? Ligesom med jeres daim cheesecake? I så fald, skal der så undlades andre ting i opskriften?
    Tak 🙂

    1. Hej Sanne,

      Nej desværre ikke. Så skal du lave den uden risengrød i ala Daim cheesecake og evt. bare servere den med kirsebærsauce ved siden af, så man selv hælder det over 🙂

      Kh

  17. Hejsa
    Super nem og lækker opskrift, har lige lavet den i går og den smagte helt fantastisk 😋
    Jeg tænker at ville servere den juleaften i stedet for “alm risalamande” men der skal selvfølgelig stadig en mandel i som traditionen tro, men mit spørgsmål er så om i har en ide til hvad jeg kan pynte med i stedet for brændte mandler, for at bange for at man måske ikke opdager den “rigtige” mandel så? 🤔

    1. Hej,

      Det kunne være smeltet hvid chokolade, som fordeles udover med en ske? Eller hakket hvid chokolade eller brændt hvid chokolade. Dét ville være lækkert!

      Kh

  18. Hej. Jeg kunne godt tænke mig at putte lidt mandler i fyldet, så den får lidt struktur/bid som en risalamande. Hvor mange gram vil I foreslå og hvornår i processen skal de I fyldet? 😉 Mvh.

Skriv en kommentar