Risengrød i ovn

Risengrød i ovn
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på risengrød i ovn. Lav en omgang risengrød i ovnen i stegeso, som ikke brænder på. Server med kanelsukker og smør.

Ingrediensliste

  • Risengrød

  • 2,5 dl. vand
  • 190 g. grødris
  • 1 liter sødmælk
  • salt
  • Tilbehør

  • 50 g. sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Først og fremmest er det vigtigt, at du bruger en tykbundet gryde eller stegeso, som kan tåle at komme i ovnen.
  2. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  3. Kog vand op.
  4. Tilsæt grødris og lad det koge i 2 minutter.
  5. Tilsæt mælk.
  6. Når det koger, så tages gryden af blusset og låget sættes på.
  7. Sæt gryden i ovnen. Efter 20 minutter tager du gryden ud og rører rundt i grøden.
  8. Sæt gryden tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter. Rør rundt igen og vurder om den er fin eller om den skal være tykkere. Skal den være lidt tykkere, så sætter du den tilbage i ovnen i 10 minutter til.
  9. Når du er tilfreds med konsistensen smages grøden til med salt og den serveres, som den er med kanelsukker og smørklat.
Bedøm denne ret

Opskrift på risengrød i ovnen

Risengrød i ovn er en alternativ måde at tilberede din grød på. Du undgår at skulle holde øje med den og kan derfor nemt gå fra og til den under tilberedningen. Den laves i en gryde eller stegeso, som kan tåle at komme i ovnen. Og det er faktisk det eneste, som er anderledes ved denne opskrift. Risengrøden smager nemlig præcis, som når man laver den på komfur.

Risengrøden skal selvfølgelig serveres med kanelsukker og en stor smørklat. Og måske I også altid har haft tradition om at spise risengrøden med rød saftevand til. Det har vi i hvert fald og vi elskede det som børn.

LÆS OGSÅ: Krydderkage

Risengrød i ovn

Risengrød i stegeso

Man kan faktisk tilberede grøden på så mange forskellige måder. Man kan lave det på den klassiske måde i en gryde på komfuret. Ellers kan det, som her, laves i ovnen. Derudover kan det også laves under dynen i sengen eller i mikroovnen. Og man kan jo blot bruge lige præcis den metode, som er nemmest for en selv.

Du kan lave den i en gryde, som kan tåle at gå i ovnen. Ellers kan vi også anbefale at lave det i en stegeso, hvis du har sådan en. Du får en hurtig og lækker omgang risengrød i ovn, som samtidig ikke brænder på og som du ikke behøves at holde lige så meget øje med. I hvert fald ikke, som hvis det var lavet på komfur, hvor man skal røre jævnligt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar