Risotto med asparges

Risotto med asparges
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den lækreste risotto med asparges, hasselnødder og brunet smør. Den her aspargesrisotto er så god til aftensmad.

Ingrediensliste

  • Risotto

  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 5 dl. vand
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 155 g. risottoris
  • 1 dl. hvidvin
  • 30 g. smør
  • 60 g. parmesan
  • Smørstegte asparges

  • 0,5 bundt friske asparges
  • 2 spsk. smør
  • salt/peber
  • Brunet smør og ristede hasselnødder

  • 50 g. smør
  • 50 g. hasselnødder
  • KØB PÅ NEMLIG

Fremgangsmåde

  1. Opløs bouillonterning i kogende vand. Sæt til side.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Varm en gryde op med lidt fedtstof.
  4. Tilsæt løg og hvidløg. Rør godt rundt og lad det sautere til de bliver bløde.
  5. Tilsæt herefter risottoris og rør det godt rundt, så risene kan suge smag.
  6. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe.
  7. Herefter tilsættes der 1 dl. bouillionvand ad gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt bouillonvandet.
  8. Imens risottoen samler sig, så gør du asparges og brunet smør klar.
  9. Knæk enderne af asparges. Snit dem på tværs.
  10. Varm en pande op med smør. Kom asparges på og lad dem blot sautere ganske kort, så de stadig har bid. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  11. Nu til brunet smør. Hak hasselnødderne groft. Varm en lille gryde op med smørret. Kom hasselnøderne i. Lad smørret smelte og bruse op, så det begynder at blive brunt (det skal også begynde at dufte nøddeagtigt). Når det er brunt, så tages gryden af varmen.
  12. Til sidst rives parmesanost, som tilsættes din risotto sammen med smør. Rør det hele godt rundt. Smag evt. til med sort peber, men hold igen med salt, da den i forvejen er godt saltet.
  13. Tag din risotto af varmen og anret på tallerkener. Riv evt. lidt ekstra parmesanost på toppen eller skær lidt større flager. Anret asparges ovenpå. Top med brunet smør og hasselnødder (tip gryden på højkant og brug kun det øverste, klarede brune smør).
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på risotto med asparges

Her får du opskriften på den dejligste risotto med asparges, ristede hasselnødder og brunet smør. Simpelthen den bedste kombination, som du bare må prøve! Hvis du har fulgt med her på siden længe, så ved du, at vi jo gerne tager et par kødfrie dage om ugen. På de kødfrie dage kunne vi eksempelvis godt finde på at lave en ret som den her. Man kan nemlig lave så mange lækre vegetariske retter, hvor man på ingen måde mangler kødet. Det er den her asparges-risotto et godt eksempel på.

En cremet risotto, som toppes med smørstegte grønne asparges, brunet smør, hasselnødder og parmesan. Det smager bare så godt og er hurtigt blevet en favorit, når det kommer til risotto. Den er samtidig nem at lave og kræver ikke mange ingredienser.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på risotto her

Risotto med asparges

Risotto med brunet smør

Det er en nem risotto med grønne asparges og brunet smør. Det brunede smør med de ristede hasselnødder er simpelthen lige prikken over i’et i den her ret. Det er dét, som lige løfter retten til næste niveau. Brunet smør giver sådan en nøddeagtig smag, hvilket passer perfekt ovenpå en cremet risotto. Det er en ret, som sagtens kan spises til hverdag, men som også uden tvivl vil kunne gå an som en gæsteret eller weekendret. Den har nemlig lige det der ekstra, som gør den lidt mere lækker.

Den er lavet med grønne asparges, som snittes på skrå og steges i smør. Du kan dog også sagtens lave den med friske hvide asparges i stedet. Sørg blot for at skrælle de hvide asparges. De er lidt anderledes at håndtere.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar