
Risotto med kyllingebryst svøbt i serranoskinke
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
40 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Den bedste opskrift på en cremet risotto med kylling bagt i ovnen med serranoskinke. Risotto er lækker aftensmad, som kræver få ingredienser og det er en af de retter, som fungerer godt både til hverdag og i weekenden.
Ingrediensliste
- 1 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 150 g. champignon
- 150 g. risottoris
- 5 dl. vand
- 1 stk. hønsebouillonterning
- 1 dl. hvidvin
- 60 g. parmesan
- 25 g. smør
- 450 g. kyllingebryst
- 80 g. serranoskinke
- salt/peber
Fremgangsmåde
- Ovnen tændes på 200 grader varmluft. Kylling renses og svøbes i serranoskinke.
- Læg kyllingebryst i et ovnfast fad eller på en bageplade og bag i ovnen i ca. 25-30 min.
- Imens laves din risotto.
- Kog vand og opløs bouillonterningen deri.
- Løg og hvidløg snittes fint. Champignon renses og skæres i mindre stykker.
- I en gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg, som svitses et par min.
- Tilsæt champignon og svits yderligere et par minutter.
- Nu tilsættes risottoris, gør det godt rundt, så de kan trække god smag fra løg, hvidløg og champignon.
- Tilsæt hvidvin og lad det simre, indtil alkoholen er fordampet. Rør i gryden.
- Herefter tilsættes der 1 dl. bouillonvand af gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt vandet.
- Til sidst rives parmesanost, som tilsættes din risotto sammen med smør. Rør det hele godt rundt. Smag evt. til med sort peber, men hold igen med salt, da den i forvejen er godt saltet.
- Tag din risotto af varmen og server med de bagte kyllingefileter.
- Riv evt. lidt ekstra parmesan på toppen.
Opskrift på risotto med kyllingebryst svøbt i serranoskinke
Her får du opskriften på risotto med kyllingebryst. En af vores bedste opskrifter på hjemmelavet, cremet risotto. Den er serveret med kylling svøbt i serranoskinke og det er den perfekte fredagsmad eller weekendmad.
Vi er kæmpe fans af risotto. Det er italiensk mad, når det er bedst. Det er også en af de italienske retter, som med simple ingredienser forvandler sig til en kæmpe smagseksplosion, da den både har tekstur og er cremet.
Det er så god en aftensmad og vi laver den ofte i weekenden, når vi ikke har ideer til opskrifter. Så er den nemlig altid en sikker vinder. Server den med en god parmesanost og så vil du næsten tro, at du sidder på en hyggelig restaurant i Italien.
LÆS OGSÅ: Svamperisotto
Svamperisotto med kylling
Det her er en super lækker opskrift på en nem svamperisotto med kylling bagt i ovnen. Kyllingen har vi svøbt i serranoskinke og den bliver bagt i ovnen, imens man laver risotto. Det bliver derfor ikke nemmere! Vi elsker, når man kombinere flere elementer uden at det skal være mere tidskrævende. Det er med at gøre det så nemt for sig selv som muligt, hvis du spørger os.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Kan man lave risottoen 1-2 timer før den skal serveres
Hej,
Det vil vi ikke anbefale desværre 🙂
Kh
Hvor meget vand skal 2 stk. hønsebouillonterning opløses igen?
Hej Camilla,
Er det fordi du laver dobbeltportion? Så bare den dobbelte mængde vand = 1 liter 🙂
Kh
Kan retten fryses?
Hej Henriette,
Det har vi ikke prøvet. Vi tror at risene bliver for grødet 🙂
Kh
Kan man komme noget andet i risottoen i stedet for hvidvin? ☺️
Hej,
Du kan blot udelade det 🙂
Kh