Rødkålssalat med clementiner og valnødder

Rødkålssalat med clementiner og valnødder
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker rødkålssalat med clementiner og valnødder. En god julesalat med rødkål, clementiner, blåbær og granatæble.

Ingrediensliste

  • Salat

  • 0,25 stk. rødkål
  • 50 g. grønkål
  • 2 stk. clementin
  • 0,5 stk. granatæble
  • 50 g. blåbær
  • 25 g. valnødder
  • Vinaigrette

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og snit rødkål og grønkål.
  2. Skyl blåbær.
  3. Pil clementiner og skær både over på midten.
  4. Skyl og pil gratatæblekerner fra skrællen.
  5. Opvarm en pande uden fedtstof og rist valnødder let. Hak herefter groft.
  6. Kom olivenolie, akaciehonning, hvidvinseddike, salt og peber i et lille glas eller beholder. Ryst eller pisk godt sammen, så den tykner en smule.
  7. Vend rødkål og grønkål i vinaigretten og placer på et fad.
  8. Top med clementiner, blåbær, granatæblekerner og valnødder.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødkålssalat med clementiner og valnødder

Her får du opskriften på en frisk rødålssalat med clementiner, grønkål, blåbær, granatæble og ristede valnødder. En julesalat, som både er smuk at se på og som smager fantastisk. Vi har altid elsket en frisk julesalat til den fede julemad. Det gør os slet ikke noget, at der juleaften bliver serveret salat til. Vi kan godt lide, at man får noget frisk og sprødt til maden. Den her salat kunne være et godt bud på årets julesalat. Den består af fintsnittet rødkål og grønkål, som vendes med vinaigrette. Det anrettes med blåbær, clementiner (du kan også bruge appelsiner), granatæble og ristede valnødder. Det er så lækkert lige at riste valnødderne, da det fremhæver smagen og de får ekstra sprødhed over sig.

Skal du holde julefrokost eller bare have gæster her om vinteren, så er sådan en salat her også god. Generelt spiser vi mange kålsalater i de kolde måneder, da de kan laves i mange varianter. Vi bruger også gerne frugter og bær, da det giver sådan et godt modspil til den sprøde kål. Så får man altså en god salat med kål.

LÆS OGSÅ: Se opskrifter på flere julesalater her

Rødkålssalat med clementiner og valnødder

Salat med rødkål og grønkål

En salat med både rødkål og grønkål er desuden også en god idé. Det giver sådan et flot farvespil i salaten. Du kan selvfølgelig også bare bruge enten rødkål eller grønkål, men hvis du gerne vil gå all-in, så synes vi, at det kan noget, når man blander de to. Synes du at rødkål kan blive lidt for groft, så kan du også bruge et rødt spidskål i stedet, som er lidt mindre groft i teksturen. Men uanset hvad, så har man altså en god base i salaten, når man bruger både rødkål og grønkål. Præcis som vi har gjort her. Og den her rødkålssalat med clementiner kommer vi til at servere mange gange i løbet af de næste måneder.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar