Rødspætter med hvidvinsflødesauce og asparges

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på rødspætter med hvidvinsflødesauce og asparges serveret med små kartofler. En nem og lækker ret med rødspættefileter.

Ingrediensliste

  • 300 g. rødspættefilet
  • 2 spsk. smør
  • 1 bundt friske asparges
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl. hvidvin
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød
  • 5 dl. piskefløde
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 bundt frisk dild
  • salt/peber
  • 1200 g. små kartofler med skræl
  • 1 stk. citron
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Start med urteolien. Opvarm rapsolie til 60 grader og blend det med persille. Si det igennem en fin sigte og sæt til side, imens det resterende gøres klar.
  2. Rens kartofler, men lad gerne skrællen blive på.
  3. Put kartoflerne i en gryde og dæk med vand samt tilsæt salt.
  4. Bring kartoflerne i kog.
  5. Når vandet koger, så skruer du en smule ned for blusset. Lad dem stå og småsimre i 15-20 minutter (alt efter størrelsen og kartoffelsorten).
  6. Imens de koger, så gøres rødspættefileterne klar.
  7. Rens asparges, knæk bunden af og snit i tynde skiver. Hak hvidløg eller pres i hvidløgspresser.
  8. Varm en gryde op med smør. Tilsæt hvidløg. Lad det sautere et par minutter.
  9. Tilsæt hvidvin. Lad det koge ind, så alkohol for damper.
  10. Tilsæt stødt muskatnød, piskefløde og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden). Lad det hele simre ved middel varme.
  11. Hak dild fint og tilsæt til saucen. Smag saucen til med salt/peber.
  12. Tjek om kartoflerne er færdigkogte ved at prikke i kartoflerne med en gaffel eller en kødnål. Når den kan gå igennem uden modstand, så er de færdige. Tjek også altid de største kartofler i gryden.
  13. Tag gryden af varmen og hæld vandet fra. Sæt kort gryden tilbage på blusset og lad dem dampe af.
  14. Skru ned for saucen, så den står og simrer lige under kogepunktet.
  15. Rul rødspættefiletterne og tilsæt til saucen sammen med asparges og sørg for, at rødspætterullerne er dækket helt af saucen. Hvis ikke de er dækket kan du vende dem undervejs.
  16. Lad dem pochere i 3-4 minutter alt efter størrelse. Tjek om de er færdige med en kødnål. Hvis du ikke møder modstand, så er rødsættefileterne klar.
  17. Server rødspættefileterne med de kogte kartofler, saucen og dråber af urteolie. Kom evt. lidt citronsaft over retten.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødspætter med hvidvinsflødesauce og asparges

Den lækreste omgang rødspætter med hvidvinsflødesauce og asparges er hvad du får opskriften på her. I vil gerne se flere opskrifter med fisk og især med rødspættefileter, så det skal I selvfølgelig få. Måske du er en af dem, som ofte blot bruger rødspættefileter som en paneret fiskefilet? Det har vi selv været i mange år, men for et par år siden begyndte vi at eksperimentere mere med rødspætter. Det er nemlig en meget mild og børnevenlig fisk, som ikke har så kraftig en smag. Den egner sig derfor perfekt i en ret som den her, hvor den får selskab af en cremet sauce lavet på fløde, hvidvin og citron. Og så er det jo altid lækkert at servere med nye danske kartofler til. Dem afventer vi dog lidt endnu, da sæsonen snart lige er rundt om hjørnet. Men det glæder vi os altså så meget til! Der er intet bedre.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med fisk her

Rødspætter med hvidvinsflødesauce og asparges

Rødspættefilet i flødesauce

Det er som sagt en omgang rødspættefileter i flødesauce. Rødspætterne bliver rullet til en lille rulle og så bliver de pocheret ved lav varme i den smagfulde sauce. Resultatet er de mest smørbløde fisk, som smelter på tungen. Vi anretter det hele med kartofler og urteolie til. Det er vildt hvordan så simpel en ret nemt kan komme til at ligne en million.

Vi kan anbefale at have urteolie i en lille flaske på køl. Det kan ofte lige løfte en ret til næste niveau og så er det mega nemt at lave selv. Det kan holde sig utrolig lang tid, så vi har det blot på køl. Den er nemlig så god til de fleste forårs- og sommerretter.

Rødspætter med hvidvinsflødesauce og asparges Rødspætter med hvidvinsflødesauce og asparges

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

 

Skriv en kommentar