Salat med bagte figner og brombær Salat med bagte figner og brombær Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutterTilberedningstid 15 minutterSamlet tid 20 minutter Del Pin Print BeskrivelseOpskrift på en lækker salat med bagte figner og brombær. En efterårssalat med figen, brombær, mascarpone og valnødder.Ingrediensliste 500 g. figen 2 spsk. akaciehonning 50 g. valnødder 50 g. rucola 75 g. brombær 75 g. mascarponeLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeTænd ovn på 200 grader varmluft.Skyl og skær figner i kvarte.På en bageplade med bagepapir lægges figner på og vendes i honning. Læg valnødder på samme bageplade for sig og bag det hele i ca. 10 minutter.Imens skylles rucola. Tør det godt.Skyl brombær og del i halve.På et fad fordeles rucola, herefter bagte figner og valnødder, så brombær og til sidst bruges enten en sprøjtepose eller teske til at lave små mascarpone-dutter. Brug eventuelt væden fra de bagte figner til at hælde ud over salaten som en dressing.Server med det samme.Lås skærmOpskrift på salat med bagte figner og brombærHer får du opskriften på en lækker salat med bagte figner og brombær med mascarpone. En smagfuld efterårssalat, som kan serveres som tilbehør. Den vil være helt fantastisk til et stykke rødt kød, eksempelvis oksekød. En god menu ville være helstegt oksemørbrad, nogle bagte kartofler, denne salat og måske en sauce til. Salaten tager virkelig udgangspunkt i efteråret og de råvarer, som er i sæson. Den er med både figner og brombær, som er nogle af de lækreste råvarer her i efteråret. For at gøre fignerne ekstra lækre, så bages de i ovnen med honning. Det giver dem ekstra sødme og det giver et godt samspil med de lidt syrlige brombær og den fede mascarpone.Vi spiser salater året rundt og som du nok ved, så elsker vi sommersalater. Men efterårssalaterne og vintersalaterne kan også en helt masse og får også en større plads i vores hjerter. Det handler bare om at bruge råvarerne rigtigt. At bage fignerne i honning giver dem en anden sødme. Når valnødderne bages i ovnen, så er de også knap så bitre i smagen og får ekstra sprødhed. Det er noget, som vi har lært jo ældre vi er blevet og vi er blevet bedre til at udnytte ingredienserne, som er i sæson.LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med figner her Salat med figenEn salat med figen er så lækker. Det kan være en salat med bagt figen som her, men også salat med friske figner. Figner er generelt gode at bruge i salater, da de kan give noget sødme. Udover at de smager godt, så er de også bare super smukke at bruge i salater. Vi håber, at du har lyst til at prøve den her salat med bagte figner, mascarpone, brombær og valnødder. Den er hurtigt blevet en favorit hos os.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.