Salat med perlespelt, ristede champignon og syltede rødløg

Salat med perlespelt, ristede champignon og syltede rødløg
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en god salat med kogt perlespelt, smørristede champignoner og syltede rødløg. Den er perfekt som tilbehør til aftensmad, men den kan også sagtens spises for sig selv, da den mætter godt. Vi laver den ofte, når vi har en rest kogt perlespelt tilbage. Det er en god måde at mindske madspild og lave nye spændende retter ud af rester.

Ingrediensliste

  • 250 g. perlespelt
  • 250 g. champignon
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. smør
  • 50 g. rucola
  • 40 g. syltede rødløg
  • 20 g. parmesan
  • 3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Perlespelt koges efter anvisning på pakken. Dræn perlespelt og lad det køle af.
  2. Champignoner renses og skæres i både. Hvidløg skrælles og hakkes fint.
  3. På en pande smeltes smør. Herefter tilsættes først hvidløg, som sauterer 1 min.
  4. Herefter tilsættes champignoner. Rør det hele godt rundt, indtil de begynder at få farve.
  5. Tag din pande af varmen, når de er flot stegte.
  6. I en skål blandes først perlespelt med olivenolie og godt med salt og peber.
  7. Herefter tilsættes ruccolasalat og det hele vendes godt rundt.
  8. Tilsæt til sidst syltede rødløg og de ristede champignoner. Vend det forsigtigt rundt.
  9. Top til sidst med parmesanost og evt. lidt mere salt og peber.
  10. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på salat med perlespelt og ristede champignon

En spændende opskrift på en anderledes salat med perlespelt og champignon. Har du prøvet at lave salat med perlespelt før? Det er bare super lækkert, da perlespelten både giver noget tekstur og et mættende element til en ellers almindelig salat.

Den er rigtig god både til sommer og vinter, men vi må være ærlige at indrømme, at vi oftest spiser den om vinteren. Der er bare noget over de ristede champignoner, som gør, at salaten går ualmindeligt godt sammen med et godt stykke kød og en mørk skysauce. Og hvis du ikke har prøvet syltede rødløg før i salat, så er det en total game changer, da det giver nogle helt nye smagsnuancer til salaten.

LÆS OGSÅ: Bønnesalat med feta og tomat

Salat med perlespelt, ristede champignon og syltede rødløg

Varm salat med perlespelt

Sådan en varm salat skal du altså prøve, hvis du endnu ikke har prøvet det. Når man tilbereder dele af salaten, så giver det et helt nyt præg til salaten end hvis man blot lavede en rå salat. Det kogte perlespelt er en god base for salaten, men det kan sagtens erstattes med vilde ris, bulgur eller quinoa.

Salat med perlespelt, ristede champignon og syltede rødløg

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar