Tilmeld nyhedsbrev

Salat med sød kartoffel, fetaost og spinat

Salat med sød kartoffel, fetaost og spinat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en nem og lækker salat med bagt sød kartoffel. Den kan spises både som en sommersalat til grillmad, men også som en vintersalat sammen med et stykke kød. Du kan også bytte søde kartoflerne ud med bagt græskar eller butternut squash i stedet for, hvis du er mere til det.

Ingrediensliste

  • 600 g. sød kartoffel
  • 30 g. soltørrede tomater
  • 75 g. frisk spinat
  • 65 g. fetaost
  • 1/2 bundt persille
  • 1 stk. forårsløg
  • Salt/peber
  • Lidt olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
2. Skræl søde kartofler og skær i tern. Placer i et ovnfast fad. Fordel 3-4 spsk. olivenolie udover, lidt salt og peber og vend det godt rundt.
3. Bag dem i ovnen i ca. 30-40 min. indtil de er møre. Vend dem evt. undervejs, så de bliver bagt på alle flader.
4. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned, imens du forbereder de resterende ting.
5. Skyl spinat og hak groft. Skyl persille og hak fint. Dræn soltørrede tomater for olie. Hvis de er store, så hak dem i mindre stykker.
6. I en skål blandes dine bagte søde kartofler med spinat, spinat, soltørrede tomater. Knus feta udover og vend det rundt.
7. Hak evt. også lidt frisk forårsløg og vend det rundt.
8. Spis med det samme eller sæt på køl indtil brug.
9. Du kan evt. servere med et stykke stegt kyllingebryst. Vores er stegt i en marinade af salt, peber, olivenolie, paprika og lidt hvidløg.

Bedøm denne ret

Den lækreste salat med bagt sød kartoffel, cremet fetaost og frisk spinat. Kender du sød kartoffel? Det er faktisk en ting, som først de seneste år rigtig er kommet frem her i Danmark og nu kan man få dem i nærmest alle supermarkeder. Vi eeelsker søde kartofler, da de kan bruges til så mange forskellige retter. Smagen minder på en måde om græskar og så alligevel ikke, da de har en mere speciel sødme over sig.

Denne salat bliver ofte serveret til lasagne, til stegt kylling eller blot som den er. Den kan nemlig sagtens spises uden at være tilbehør. Vi spiser den både om sommeren og om vinteren, da søde kartofler er tilgængelige året rundt.

Skriv en kommentar