Salciccia pasta med peberfrugt og tomat

Salciccia pasta med peberfrugt og tomat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker salciccia pasta med peberfrugt og tomat i en cremet sauce. En nem pastaret med salciccia pølser og grøntsager.

Ingrediensliste

  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 300 g. salciccia pølser
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 200 g. cherrytomater
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. paprika
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 2 dl. madlavningsfløde
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • 40 g. parmesan
  • 400 g. pasta

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skær peberfrugt i strimler og halver cherrytomater.
  3. Varm en pande op med lidt fedtstof.
  4. Skær salcicicciapølsen op (man kan få nogle varianter uden skind). Pres ‘farsen’ ud på panden. Fordel det godt med en grydeske. Lad det stege et par minutter til det har fået farve.
  5. Kom så løg og hvidløg på. Lad så sautere kort.
  6. Kom så peberfrugt og cherrytomater på. Vend godt rundt og lad stege af.
  7. Tilsæt så tomatpure, tørret oregano og paprika. Vend godt rundt og lad det stege en smule af.
  8. Tilsæt så hvidvin. Lad alkoholen fordampe og vinen koge en smule ind.
  9. Så tilsættes hakkede tomater på dåse, madlavningsfløde og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden). Vend det hele godt sammen. Skru lidt ned og lad det simre.
  10. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  11. Når pasta er færdigkogt, så hældes vandet fra. Gem noget pastavand og hæld resten fra.
  12. Vend pasta i saucen og kom evt. noget af pastavandet ved også.
  13. Kom fintrevet parmesan og frisk basilikum i. Vend det hele godt rundt. Smag til med salt/peber.
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på salciccia pasta med peberfrugt og tomat

Vi har en ting for salcicciapølse lige for tiden, så derfor har vi lavet denne salciccia pasta med peberfrugt og tomat i en cremet sauce. Vi laver jo mange pastaretter. Vi vil i hvert fald sige, at vi får pasta mindst en gang om ugen. Og lige for tiden er det ofte med salcicciapølse. Den der lækre, krydrede pølse, som man jo faktisk kan købe i stort set alle dagligvarebutikker nu. Vi bruger det i pastaretter og på pizza blandt andet – og det smager bare så godt.

Den her salcicciapasta er lavet med grøntsager og i en simpel tomatsauce, som laves på tomater, tomatpure, lidt paprika og fløde. Den komplimenterer den krydrede pølse godt. Desuden kommer vi gerne grøntsager i vores pastaretter for at give lidt ekstra fylde og for at få lidt mere grønt ind i hverdagen på en nem måde.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på pastaretter med svinekød her

Salciccia pasta med peberfrugt og tomat

Pastaret med salciccia

Det her er en lækker og nem pastaret med salciccia. Vi har efterhånden et par forskellige pastaretter med salciccia. De kan laves i mange varianter. Med tomatsauce, med en hvid flødesauce eller helt uden sauce. Den her er lavet med tomatsauce, hvilket komplimenterer pølsen rigtig godt. Der er selvfølgelig også forskel på smagen af salciccia alt efter hvilken man køber. De kan ofte købes med fennikel. Vi fandt en, som hedder peperoncino og den har sådan lidt bid, men ellers en virkelig god smag. Den kan i hvert fald købes i Brugsen og Kvickly og den er virkelig god.

Salciccia pasta med peberfrugt og tomat

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Kan i når i laver opskrifter, give et alternativ til tomat…? Tåler ikke smagen af tomat, chilli, og sådanne smager. Og nesten alle opskrifter dreber min lyst til at forsøge at lave det, fordi det indeholder tomater eller chilli

    Merkelig nok elsker jeg rød, gul, grønn pepper frugt, sennep og karry +++, men tomat…..æsj

Skriv en kommentar