Saltkaramel is Saltkaramel is Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 3 timer Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 6 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet saltkaramel is lavet på kun 4 ingredienser. Det kræver blot piskefløde, kondenseret mælk og salt. Ingrediensliste 2 ds. kondenseret mælk 5 dl. piskefløde 2 tsk. vaniljesukker havsalt Fremgangsmåde Først skal den ene dåse kondenseret mælk laves til karamel (du kan også blot købe en dåse færdiglavet dulce de leche). Fjern label fra dåsen. Tag en stor og dyb gryde og læg dåsen i gryden. Hæld vand i gryden til det dækker dåsen. Bring vandet i kog og sæt låg på. Sørg for, at dåsen altid er helt dækket med vand. Når vandet koger, så skrues der ned for temperaturen. Herefter lader du det simre ved lav varme i 3 timer med låg på. Efter de 3 timer tages gryden af varmen. Fjern låget og lad vandet køle af. Tag dåsen op af vandet og lad dem afkøle på køkkenbordet i en times tid. Herefter kan du åbne dåsen og så har du den lækreste karamel. Hæld den evt. over i en anden bøtte. Hvis den har lidt klumper, så røres de let ud ved blot at røre rundt i den. Kom lidt havsalt i og rør rundt for at lave det til saltkaramel. Pisk piskefløde og vaniljesukker til en blød flødeskum. Vend den anden dåse kondenseret mælk i flødeskummet. Kom ismassen over i din form. Læg herefter klumper af afkølet karamel (du styrer selv hvor meget karamel) ovenpå og brug bagenden af en ske til at lave et mønster i det. Sæt i fryseren og lad det fryse i 3-4 timer. Tag isen ud 15-20 minutter før servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på saltkaramel is Lav den absolut lækreste saltkaramel is ud af blot 4 ingredienser, nemlig piskefløde og kondenseret mælk. Tricket bag den her lækre, hjemmelavet is er, at man hverken skal bruge ismaskine eller mange ingredienser. Til gengæld skal du bruge to dåser kondenseret mælk og fløde. Den ene dåse med kondenseret mælk koges ind til en lækker karamel og den anden dåse røres i fløden. Det bliver simpelthen ikke nemmere at lave hjemmelavet is, som heller ikke krystalliserer. Har du prøvet at lave hjemmelavet is ud af fløde og kondenseret mælk? Det smager bare hammer godt og så er det så nemt at lave. LÆS OGSÅ: Oreo islagkage Karamelis uden ismaskine Som sagt, så kan man lave den absolut lækreste is helt uden ismaskine. Man pisker blot piskefløde til en blød flødeskum. Herefter vendes kondenseret mælk i. Den her udgave er med saltkaramel, så vi rører også saltkaramel i, inden det hele kommes på frys. Server din saltkaramelis, som den er eller evt. med friske bær til for at bryde det søde en smule. Du kan også servere isen til en hjemmelavet brownie. Det smager jo bare altid godt med brownie og is – kan vi ikke blive enige om det? Hvis du ikke er så meget til saltkaramel, men elsker karamel, så kan den også sagtens laves i en karameludgave. Udelad blot salten, så har du en super lækker og simpel karamel. Så hvis du gerne vil give dig i kast med en hjemmelavet is, så prøv denne. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.