Brownie

Brownie
Opskrift til personer Opskrift til 9 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på verdens bedste brownie kage med chokolade, som er lavet uden nødder. Den bedste dessert serveret med en kugle vaniljeis og eventuelt en lækker hindbærsauce. Brownie er også god for sig selv, men det er en meget tung chokoladekage, så man spiser ikke mere end et lille stykke. 

Ingrediensliste

  • 200 g. mørk chokolade
  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 knivspids salt
  • 125 g. hvedemel
  • 3 æg

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
  3. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  4. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  5. Fordel dejen i en form (ca. 20×20 cm), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
  6. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 18-24minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 18 minutter. Den skal gerne virke blød, når du trykker på den, men den må ikke virke helt flydende.
  7. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
  8. Brownien er bedst, hvis den laves dagen før og sættes på køl natten over.
  9. Den kan også sagtens fryses og så blot tages op 6 timer inden den skal bruges.
Bedøm denne ret

Opskrift på verdens bedste brownie

Her får du, hvis vi selv skal sige det, verdens bedste opskrift på brownie kage. Det er en intens, lækker og nem brownie uden nødder. Chokoladebrownie med masser af chokolade er den lækreste dessert. Server den med vaniljeis og eventuelt friske bær eller frugter. Den er i hvert fald altid en sikker vinder, når vi skal have gæster og vi gerne vil servere en god dessert. Den kan serveres i alle anledninger og så er den også helt fantastisk som en nytårsdessert!

Den bedste brownie er saftig og på ingen måde tør. Det er derfor vigtigt, at når du tager den ud af ovnen, så skal den virke lidt ubagt, når man trykker på den. Når kagen så får tid til at sætte sig, så får du den bedste brownie, som er svampet, intens og helt uden tørre kanter.

LÆS OGSÅ: Hvid brownie

Brownie uden nødder

Brownie uden nødder

Den her opskrift på browniekage er lavet uden nødder, men den er med masser af chokolade til gengæld. Hvis du gerne vil have nødder i, så kan du sagtens vende nogle hakkede valnødder, pekannødder eller hasselnødder i dejen inden den bages. Mange mener jo, at brownies har valnødder i, men vi synes også den er rigtig god uden.

Det er jo meget en smagssag om man vil have sin browniekage med eller uden nødder. Vi foretrækker den uden, men hvis der skulle lidt nødder i, så synes vi, at det er bedst med valnødder i. Hak dem evt. lige lidt groft inden de vendes i dejen.

Nem brownie kage 

Nem brownie kage

Brownies er modsat en almindelig chokoladekage en meget tung kage og derfor kan man ofte ikke spise mere end et lille stykke. Vi serverer den ofte med vaniljeis og eventuel en sauce lavet af blendede hindbær eller frisk frugt. 

Det er samtidig, efter vores mening, også én af de kager, som nærmest ikke kan slå fejl. Vi har lavet den her kage så mange gange og den er bare en sikker vinder. Det er også én af de der kager, som vores gæster har spurgt efter opskriften på, når vi har serveret den som dessert.

LÆS OGSÅ: Islagkage med Baileys og nøddebund

chokoladebrownie

Brownies med nødder

Du kan også sagtens lave din browniekage med nødder. Vi kan anbefale en browniekage med valnødder, da de komplimenterer den tunge chokoladesmag ret godt. Ellers kan du også bruge pekannødder eller hasselnødder. Men oftest er det nok valnødder man får i sådan en kage, som vi nævnte tidligere.

I stedet for nødder, så kan du også tilføje hakket chokolade. Det kunne være mørk chokolade, lys chokolade, hvid chokolade eller en kombination af flere slags. Det giver en endnu mere intens brownie med endnu mere spark i chokoladesmagen. Vi synes dog slet ikke det er nødvendigt at tilføje, da den er meget kraftig i smagen uden.

Brownie

Hvilken chokolade bruger I i jeres chokolade brownie?

Vi bruger mørk chokolade. Vi har prøvet med en dyr chokolade og vi har også bagt den med den billigste fra Netto. Og vi synes altså ikke, at der er en kæmpe stor forskel, så brug endelig bare en billig mørk chokolade.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar