Småkager med marcipan og chokolade

Småkager med marcipan og chokolade
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på nemme småkager med marcipan og chokolade. Den bedste småkage med marcipan, som er hurtig at lave.

Ingrediensliste

 • 100 g. smør
 • 60 g. flormelis
 • 125 g. hvedemel
 • 100 g. marcipan
 • 80 g. lys chokolade
 • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

 1. Pisk blødt smør og flormelis sammen. Riv marcipan og tilsæt det.
 2. Tilsæt vaniljesukker og hvedemel og ælt det godt med hænderne.
 3. Hak chokolade groft og ælt det ind i dejen.
 4. Form dejen som en lang pølse og pak den i husholdningsfilm eller bagepapir. Twist enderne og læg den på køl i 1-2 timer.
 5. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn (over- og undervarme).
 6. Skær skiver i cirka 3 mm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir.
 7. Bag småkagerne i cirka 6-10 minutter eller indtil de er gyldne. Det afhænger af hvor kraftig din ovn er. De skal være let gyldne.
 8. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på småkager med marcipan

De absolut lækreste småkager med marcipan og lys chokolade. Sprøde og nemme småkager, som smager perfekt sammen med en god kop kaffe til enten eftermiddagshyggen eller aftenshyggen. Måske du har en rest marcipan tilbage fra jul, som trænger til at blive brugt. Så er de her småkager altså et oplagt bud. Det er meget sjældent, at vi køber færdiglavede småkager i butikkerne. Det er simpelthen alt for nemt at lave det selv i forhold til at købe dem færdiglavet. Og så smager hjemmebagt jo også bare altid bedst!

Du får en sprød småkage med god smag fra både marcipan, vanilje og lys chokolade. Er du ikke til lys chokolade, så bytter du det bare ud med mørk eller hvid chokolade. Det kan også udelades helt, hvis du bare vil have en småkage med marcipan. Dejen er lynhurtig at bikse sammen og så er det gode jo ved småkager, at de også skal bages kort tid i ovnen. Så man kan altså hurtigt lige banke sådan en portion nybagte småkager sammen.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på småkager

Småkager med marcipan og chokolade

Småkage med marcipan og chokolade

Det er en meget simpel småkage, som er tilsat marcipan og chokolade. Generelt er det faktisk meget simpelt at lave en småkagedej. Den består nemlig som regel af en base af smør, sukker og mel. Ingredienser, som man ofte har på lager. Vi har desuden tilføjet lidt vaniljesukker, da det bare altid smager skønt. Det smager nemlig også rigtig godt sammen med marcipan og chokolade.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar