Smuldrekage med æbler og karamelsauce

Smuldrekage med æbler og karamelsauce
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en sprød smuldrekage med æbler og karamelsauce serveret med vaniljeis. En smuldre æblekage med stykker af æble og crumbletopping.

Ingrediensliste

  • Æblefyld

  • 4 stk. æble
  • 1,25 dl. brun farin
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. citronsaft
  • Crumble

  • 2,5 dl. havregryn
  • 2,5 dl. brun farin
  • 2,5 dl. hvedemel
  • 200 g. smør
  • Karamelsauce

  • 200 g. sukker
  • 50 g. smør
  • 1,25 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Skræl æbler og skær i små tern.
  2. I en skål blandes æbler, brun farin, hvedemel, stødt kanel, salt og citron saft godt sammen. Stil til side, imens du laver det resterende klar.
  3. Find en skål og bland havregryn, brun farin, blødt smør og hvedemel sammen, så dejen samler sig som smulder og kun samler sig let.
  4. Varm ovnen op til 175 grader varmluft.
  5. I et ildfast fad kommes æblefyldet i og dækkes herefter af crumbletoppingen.
  6. Bag i ovnen i 25-30 minutter til den er gylden.
  7. Imens kagen bages i ovnen er der tid til at lave karamelsauce.
  8. Kom sukker i en gryde eller på en pande.
  9. Tænd for middel varme.
  10. Lad sukkeret smelte (uden at du rører i det).
  11. Når sukkeret er smeltet, så tilsættes smør og det røres sammen med sukkeret.
  12. Tilsæt til sidst piskefløde og pisk det sammen til en ensartet, flydende karamel.
  13. Lad det simre et par minutter. Tag gryden af varmen.
  14. Hæld den over på et glas eller i en bøtte (den vil også sætte sig yderligere, når den køler af).
  15. Opbevar den på køl efter brug.
  16. Tag smuldrekagen ud af ovnen og lad den trække 5-10 minutter inden servering.
  17. Server eventuelt med vaniljeis og top med karamelsaucen.
Bedøm denne ret

Opskrift på smuldrekage med æbler og karamelsauce

Den lækreste smuldrekage med æble og karamelsauce. En dessert, som du bare er nødt til at prøve! Det er en æblekage med smuldretop, som er lavet af havregryn, brun farin, hvedemel og smør. Den sprøde dej kombineret med stykker af æble og karamel. Dét er altså et match made in heaven! Og serveret med en kugle vaniljeis til, så har du sådan en god efterårsdessert eller vinterdessert. Det er en dessert, som er nem at lave og som især er oplagt, hvis du står med et par æbler, som trænger til at blive brugt.

Nu går vi snart ind i december og vi er allerede i gang med alle juleopskrifterne, men hvis du lige trænger til en dessert, som ikke har julepræg endnu, så prøv denne lækre æbledessert. Er du vild med æbler i dessert og karamel, så vil den her dessert lande et tørt sted hos dig.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med æble her

Smuldrekage med æbler og karamelsauce

Smuldre æblekage

Vi elsker smuldre æblekage og de kan jo laves i et hav af variationer! Vi er til den helt klassiske, men sådan en variant her med karamel er altså også mega god. Så bliver det lidt ekstra snasket. Vi synes dog, at når man laver den sådan her med karamel, så skal der en kugle is til for at bryde det søde fra kagen. Så egner sådan en smuldre æblekage sig helt perfekt som dessert. Især her i efteråret og om vinteren. Vi håber, at du har lyst til at prøve den af. Den bedste smuldrekage med æbler.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar