Sommer pasta med burrata og sprød serrano Sommer pasta med burrata og sprød serrano Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på sommer pasta med burrata og sprød serranoskinke. Sommerpasta med grøntsager og burrata. Ingrediensliste 30 g. pinjekerner 2 spsk. olivenolie 60 g. serranoskinke 3 fed hvidløg 100 g. cherrytomater 0,5 bundt friske asparges 200 g. fettuccine 40 g. parmesan 0,5 bundt frisk basilikum 1 pk. burrata salt/peber Læg i kurv på Nemlig Fremgangsmåde Start med at klargøre grøntsagerne. Hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser. Halver cherrytomater. Knæk enderne af asparges og skær dem skråt. Sæt vand over til fettuccine og kog det efter pakkens anvisning. Varm en pande op uden fedtstof. Kom pinjekerner på. Ryst panden jævnligt, indtil de har fået farve og begynder at dufte nøddeagtige. Tag dem så af panden. Sæt panden tilbage på blusset. Kom olivenolie på og kom serranoskinke på. Lad det stege sprødt på begge sider. Tag det herefter fra på en tallerken. Sæt panden tilbage på blusset. Kom evt. lidt ekstra fedtstof på, hvis der mangler noget. Kom så hvidløg, cherrytomater og asparges på. Lad det svitse kort, så asparges og tomater stadig har lidt bid. Skru ned for blusset. Riv parmesan fint og pluk basilikumsblade. Når pasta er al dente, så tages noget af pastavandet fra og resten af vandet hældes fra. Kom pasta op på panden og tilsæt også lidt af pastavandet sammen med parmesan og frisk basilikum. Rør det hele godt sammen og lad pastaretten samle sig. Tilsæt evt. mere pastavand for at gøre saucen mere cremet. Smag til med salt og friskkværnet peber. Anret i dybe tallerkener og top med burrata, ristede pinjekerner, sprød serranoskinke evt. skåret i mindre stykker og evt. blade af basilikum. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sommer pasta med burrata og sprød serrano Vi har simpelthen haft det fineste vejr, så det fik os til at længtes efter sommer. Derfor fik vi kreeret en omgang sommer pasta med burrata og sprød serrano. Fordi når sommeren stadig er et par måneder væk, så må man drømme sig til det igennem maden. Så i bedste sommerstil fik vi lavet den lækreste pastaret med sprød serranoskinke, grøntsager og burrata. Det smagte helt fantastisk og vi kan lige forestille os sådan en portion på terassen med et koldt glas hvidvin til en lun sommeraften. Det er en meget simpel pastaret uden fløde. Den får i stedet masser af smag fra hvidløg, cherrytomater, pinjekerner og frisk basilikum. En simpel men så dejlig og smagsfuld kombination. Når de varme temperaturer rammer, så har vi nemlig sjældent lyst til alt for tunge retter. Så den her ret er helt perfekt. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på dejlig sommermad her Pasta med burrata Det er en dejlig omgang pasta med burrata, grøntsager og ristede pinjekerner. Nogle gange er det bare det simple, som smager bedst. Det er den her pastaret med burrata et godt eksempel på. Og har du prøvet pasta med burrata? Burrata er en friskost, som minder om mozzarella. Den er bare mere cremet i det. Vi kommer lige sådan en klat ovenpå og det smager bare SÅ godt. Er man til mere, så kommer man selvfølgelig bare mere på. Men det er virkelig prikken over i’et i denne pastaret. Især når der ikke er en sauce som sådan. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.